Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 07. 2013. 13:42 >> 13:42

NIŠTA OD OBEĆANJA

SNP: Andrijevica školski primjer zloupotreba

Opština Andrijevica školski je primjer zloupotrebe institucija, političkog zapošljavanja po političkoj pripadnosti vladajućim strukturama, saopštili su iz andrijevičkog odbora Socijalističke narodne partije.

„Politika  neracionalnog  zapošljavanja mogla bi se kao bumerang vratiti lokalnoj vlasti, imajući u vidu činjenicu da prihod od Egalizacionog fonda u strukturi prihoda Opštine Andrijevica učestvuje sa skoro 50 odsto“, navode iz SNP-a i napominju da kriterijumi za korišćenje novca iz Fonda čine fiskalni kapaciteti opštine, koji se utvrđuju procjenom ukupnih lokalnih prihoda koje je opština mogla da ostvari iz sopstvenih izvora, i ustupljenih državnih prihoda i trošak bruto zarade po stanovniku opštine, koji sigurno nije ispod prosjeka troška po stanovniku za sve opštine.

Nastavljajući praksu svakodnevnog oglašavanja pojedinih opštinskih odbora stranke, iz SNP-a navode da su pojedine stavke u opštinskom Budžetu za ovu godinu, kao što su utrošak goriva i reprezentacija, „neprimjerene ekonomskom trenutku u kojem se nalazi Opština Andrijevica i cjelokupno crnogorsko društvo, dok su, na drugoj strani, ulaganja u infrastrukturu i druge potrebe mjesnih zajednica gotovo zanemarljiva“.

Kažu kako je evidentno da“ nema ništa od obećanja Demokratske partije socijalista da će Andrijevica doživjeti procvat kada oni preuzmu lokalnu vlast; da će otvarati nova radna mjesta u privredi i zaustaviti odlazak mladih ljudi iz Andrijevice… Naprotiv, stanje u Opštini Andrijevica je izuzetno teško i nema naznaka da će biti bolje dok god je na vlasti sadašnja vladajuća garnitura“.

Iz opštinskog odbora SNP Andrijevice navode kako je očigledno da su opštinski budžet i njegov rebalans, isključivo potrošački, a da su samo neznatna sredstva predviđena za kapitalne investicije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније