Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina; Objavio: I. P. ]

05. 12. 2017. 13:17 >> 12:45
5

PORUKA IZ BRISELA

Saradnja CG sa EU biće unaprijeđena

Saradnja Crne Gore sa Evropskom unijom (EU) biće unaprijeđena u procesu kooperacije NATO-a i Unije, saopšteno je danas u Briselu.


Šefovi vanjskih poslova NATO i zvaničnici EU danas će na ministarskom sastanku u Briselu početi dijalog o saradnji EU i NATO. Sastanku će prisustvovati crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović.

Zvaničnici EU i NATO-a raspravljaće o 32 predloga za saradnju.

Zvaničnik NATO-a rekao je predstavnicima medija da će biti politički izazov doći do konačnog dogovora. On je ocijenio da kooperacija NATO i EU neće Crnu Goru značajno približiti Uniji, ali da će saradnja Crne Gore i EU biti unaprijeđena.

"Kooperacija dvije organizacije može uticati na Poglavlje 31 - vanjska, bezbjednosna i odbrambena politika", kazao je zvaničnik NATO-a.

Crna Gora je članica NATO-a, a u pregovorima je sa EU.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg najavio je u ponedjeljak, na konferenciji za novinare, da će na sastanku biti raspravljano o saradnji EU i Alijanse i o bezbjednosnim snagama EU.

On je rekao da će se razgovarati i o NATO politici otvorenih vrata.

"Kako je nedavno pristupanje Crne Gore pokazalo, sve države koje ispune kriterijume imaju šansu da postanu članice NATO“, poručio je Stoltenberg.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније