Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

05. 12. 2017. 18:05   >>  17:32 1

BRAJOVIĆ - KVIRIKAŠVILI

Uspjeh CG rezultat dosljedne politike

Crna Gora je, zahvaljujući dosljednoj i jasnoj politici, uspjela da postane članica NATO-a i da napravi značajan iskorak na putu integracije u Evropsku uniju, ocijenio je premijer Gruzije Georgij Kvirikašvili u razgovoru sa predsjednikom crnogorskog parlamenta Ivanom Brajovićem.

Brajović se sastao sa Kvirikašvilijem tokom drugog dana bilateralne posjete Gruziji.

Kako je saopšteno iz Skupštine, tokom razgovora zajednički je ocijenjeno da je riječ o dvije prijateljske države, koje imaju dosta istorijskih sličnosti i evropske i evroatlantske ciljeve, i konstatovano da postoji prostor za unaprjeđenje odnosa, posebno u oblasti ekonomije.

"Brajović je pozdravio mudar i strpljiv pristup Gruzije u vezi sa problemom okupiranih teritorija", piše u saopštenju.

Navodi se da je Brajović izrazio je uvjerenje da će vizna liberalizacija između dvije države biti zamajac odnosa na svim nivoima.

"Kvirikašvilije istakao Crnu Goru kao primjer države kojaje zahvaljujući dosljednoj i jasnoj politici uspjela da ostvari jedan od svojih najvažnijih vanjsko političkih ciljeva - članstvo u NATO, i da napravi značajan iskorak na putu integracije u EU", piše u saošptenju.

Dodaje se da se, tokom dvodnevnog boravka u Gruziji, Brajović sastao i sa katolikusom-patrijarhom sve Gruzije Ilijom Drugim, i posjetio administrativnu graničnu liniju u Khurvateliju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније