Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 12. 2017. 19:36 >> 19:06
3

LP PORUČILA

"Aveti prošlosti ne prolaze u Crnoj Gori"

Liberalna partija je poručila "kako je za slobodno društvo i građansku državu veoma opasno šovinističko i nacionalističko ludilo koje nameću ekstremno desne političke struje, udružene sa osuđenim ratnim zločincima i klerikalističkim fundamentalizmom".

"Pokušaji oživljavanja aveti prošlosti koje je vrijeme odavno pregazilo, neće uspjeti nikada u Crnoj Gori uprkos njihovim stalnim, agresivnim nasrtajima. Ovđe se još jednom potvrdila važnost stalne borbe protiv fašizma, ekstremizma i klerikalizma i zloupotreba društva i slobode. Osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik proglašen krivim za istrebljenje, ubistva, progone na političkoj, rasnoj i vjerskoj osnovi, deportacije i nečovječno postupanje kao i zločine protiv čovječnosti, svečano je ugošćen od strane čelnika DF-a i vrha Srpske pravoslavne crkve i to u hramu ove vjerske organizacije što je najgnusnija zloupotreba vjere, vjernika i religije u svrhu mržnje i zla.", navode iz LP.

Iz te partije su poručili kako je jasno da su "oni, svi zajedno, na istom zadatku uništenja slobode i sreće građana".

"Sanjariti o takozvanoj Podgoričkoj skupštini, nelegitimnoj i nelegalnoj tvorevini i slaviti tadašnji teror i okupaciju nad narodom Crne Gore čije posljedice osjećamo i danas mogu samo neodgovorni, zlonamjerni i promašeni pojedinci sa svojom izgubljenom politikom koja i dalje tumara kroz tmurne periode istorije. Crna Gora ih je odavno smjestila đe im je i mjesto, na smetlište istorije, a naš put ka društvu slobodnih i demokratskih naroda čvrsto je trasiran članstvom u NATO i ubrzo prijemom u EU. Svaki pokušaj ugrožavanja društva slobode, tolerancije i otvorenosti, naići će na snažan otpor među liberalima i svim slobodnim građanima u Crnoj Gori.", poručili su iz Liberalne partije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније