Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 12. 2017. 22:20 >> 21:48
3

CP OCIJENIO

"Vlast ćuti na provokaciju SPC"

Crnogorski pokret je poručio "kako prisustvo Momčila Krajišnika skupu u Podgorici nije nikoga začudilo, jer je takovom skupu prirodno prisustvo pravosnažno osuđenog ratnog zločinca".

"Tzv. Velika narodna skupština, poznatija kao Podgorička skupština, i ono što se događalo nakon nje predstavljaju, kako to napisa beogradski novinar Pantelija Jovović u svom djelu „Crnogorski političari“ iz 1924.godine, „najgrozniji spomen srama i stida zvaničnoga Beograda", saopštili su iz Crnogorskog pokreta.

"Iako je i sam proživio golgotu srpske vojske, Jovović piše: "Golgota, koju je preživljavala Srbija za vreme evakuacije kroz albanske gudure, ni približno nije ravna onoj Golgoti, koju je Crna Gora preživela za vreme Ujedinjenja."

"Naravno, nije tu bilo nikakvog "ujedinjenja" već bezočne, protivpravne i stravičnim nasiljem ostvarene aneksije Crne Gore od strane kraljevine Srbije. Slaviti godišnjicu takvih događaja predstavlja bezočan čin nečasnih ljudi, koji bi i danas ponovili takvo nešto da im se pruži prilika. Ambasador Srbije, zemlje koja zna da reaguje na proslave Oluje u Hrvatskoj i na svaku prigodu koja ne vodi računa o srpskim žrtvama, svojim prisustvom je iskazao zvaničan stav Beograda prema nasilju u Crnoj Gori od strane srpske vojske i domaće pete kolone, nasilnoj aneksiji Crne Gore 1918. godine, čime zvanični Beograd pokazuje da nikada nije odustao od sličnih ambicija", navodi se u saopštenju CP.

Prisustvo Momčila Krajišnika, kako dodaju, nije nikoga začudilo jer je takvom skupu prirodno prisustvo pravosnažno osuđenog ratnog zločinca.

"Ono što deprimira svakog časnog građanina Crne Gore jeste odsustvo bilo kakve reakcije vlasti na ovu otvorenu provokaciju. Valjda je danas bjelodano jasno da je eparhija SPC u Crnoj Gori śedište organizovanih napada na Crnu Goru, mjesto đe se slavi prolivanje crnogorske krvi kao najuzvišeniji čin, bez namjere da se odustane od onoga što im je namjera. A to je repriza događanja iz vremena prije nešto manje od jednog stoljeća. Zato tražimo od Vlade Crne Gore da odlučno uvede red u djelovanje eparhije SPC u Crnoj Gori i svih drugih vjerskih zajednica, jer je vrijeme za takvo nešto davno prošlo. To veoma jasno pokazuje ruganje i vrijeđanje ośećanja svih građana Crne Gore crnogorske nacionalnosti proslavom zločina nad njim u vjerskom objektu SPC od prije neki dan.", poručuje CP u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније