Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 12. 2017. 09:51 >> 09:27

SD BERANE

Vlast pokazala kako ne treba voditi grad

Aktuelna vlast u Beranama je pokazala kako ne treba voditi grad, kako lični interes ne smije biti ispred interesa građana, pokazali su nam kako u naredne četiri godine ne treba raditi a Beranci će znati da daju najbolju ocjenu za ovakvo "vođenje" grada, saopštile su Socijaldemokrate tog grada.

"Kraj godine donosi sa sobom praznično raspoloženje. Bilo bi tako i u Beranama ali lokalna vlast u ovom periodu nedvosmisleno pokazuje na najjednostavniji način kako je vodila grad u prethodnom mandatu", navodi se u saopštenju člana OO Socijaldemokrata Berane, Mirza Gargović.

On ističe da ovo nije populistička priča kojom se želi pridobiti koji glas više na predstojećim loklanim izborima već da iznosi isljučivo činjenice.

"Program te 'zdrave' grupe ljudi bio je da nakon izbora u Beranama bude sve bolje, ljepše i zdravije. Obećana je sanacija 'Vasovih voda', sportske hale pod Jasikovcem, otvaranje nove hale pored rekonstruisanog fudbalskog stadiona, izgradnja više sportskih terena u naseljima kojima oni nedostaju, veća ulaganja u mlade, izgradnja stočne pijace kako bi se riješio dugogodišnji problem stanovnika naselja Talum, uređenje parkova i igrališta za djecu, i za kraj, možda i najbitnije čuvena racionalizacija i profesionalizacija javne uprave. A šta smo dobili?", kazao je Gargović.

On napominje da je SD prethodne četiri godine više puta upozoravao da vlast nije dobra, te da, kako je kazao, građani nemaju koristi od njihovih međusobnih prepucavanja i previranja.

"'Vasove vode' više ne smiju ni da pomenu, jer ih nijesu ni obišli a ne sanirali, a otpad umjesto na 'Vasovim vodama' sada se gomila u centru grada. Sportisti iz Berana već duže vrijeme gostuju i kad su domaćini jer u Beranama nemaju gdje da igraju. O ulaganjima u mlade suvišno je govoriti. Izgradnja stočne pijace u koju je u prethodnoj godini uloženo stodvadeset hiljada eura je pokazatelj da ova vlast jedino zna da troši novac građana, a da građani od tih stodvadeset hiljada eura mogu da vide jedino ogradu stočne pijace. O uspješnoj racionalizaciji i profesionalizaciji koju su sproveli najbolje će reći sporazum koji su potpisali (jedina odluka donijeta jednoglasno za 4 godine) kojim su sve partije iz lokalne vlasti dale saglasnost da se u Opštini i preduzećima čiji je osnivač Opština, može zaposliti jedino osoba koja je član neke od tih partija. I onda se pitate gdje odlaze mladi!?", navodi se u saopštenju.

Beranski SD tvrdi da za 4 godine lokalna vlast nije bila u stanju da sanira puteve, makar one u gradu, već kako dodaju, gradske ulice liče na livade i oranice.

"Osnovali su JP 'Parking servis', iscrtali po ulicama parking mjesta i vjerovatno ostvaruju prihod po tom osnovu, a šta imaju građani od toga? Ne znamo jer nema Izvještaja o radu tog preduzeća. Možda smo jedini grad koji ima preduzeće 'Parking servis' a da nema svoju gradsku garažu", navodi Gargović. Rebalans Budžeta su debelo prekoračili, navodi Gargović.

Kako je kazao, tužbe za neodgovorno vođenje grada i nepoštovanje zakona svaki dan pristižu.

"Decembar mjesec je a nijednu odluku Skupšina Opštine Berane nije donijela u tekućoj godini, Izvještaj o radu predsjednika Opštine i organa lokalne uprave i službi za 2016. godinu, Završni račun Budžeta za 2016. godinu, Odluku o izmjenama i dopunama DUP-a, razni Izvještaji o radu i finansijskom poslovanju za 2016. godinu sa Programom rada i finansijskim planom za 2017. godinu preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština i mnoge druge odluke i dalje čekaju na usvajanje. Mi Vas gospodo pitamo zašto je to tako? Je li to odgovoran, profesionalan i prije sve ljudski odnos prema svom gradu? Odgovor znamo, isto kao što znamo da ga znaja svaka građanka i građanin Berana", kazao je Gargović.

Iz beranskog SD-a kažu da bi voljeli da ih lokalne vlasti demantuju i kažu da nešto od navedenog nije tačno.

"Ali da ne bude da ništa dobro nisu uradili za ove četiri godine. Pokazali su nam kako ne treba voditi grad, kako lični interes ne smije biti ispred interesa građana, pokazali su nam kako u naredne četiri godine ne treba raditi. Beranci će znati da daju najbolju ocjenu za ovakvo 'vođenje' grada. A mi u Socijaldemokratama smo sigurni da će Berane ozdraviti, i da će buduća vlast dosljedno raditi za bolji život svih stanovnika Berana", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније