Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

06. 12. 2017. 15:53   >>  15:23 6

DANILOVIĆ OCJENIO

Bojkot se okrenuo protiv opozicije

Bojkot parlamenta okrenuo se protiv opozicije, posvađao je i udaljio, ocijenio je predsjednik Ujedinjene Crne Gore (UCG), Goran Danilović, navodeći da će se poslanici te stranke vratiti u Skupštinu kad procijene da je to u interesu građana.

Danilović je agenciji Mina, na pitanje da li će, nakon najave Demokratskog fronta o povratku u parlament, i njihovi poslanici to učiniti, kazao da UCG ne zavisi više od tuđih odluka.

„Već imamo odluku Glavnog odbora da, ne bude li jedistva opozicije, sami biramo svoj put. Poslanici UCG će, po preporuci Predsjedništva, ući u Skupštinu prvi put u trenutku koji procijenimo da je važan za građane i našu stranku“, rekao je Danilović.

Naravno, kako je naveo, da nije nebitna činjenica da se jedan opozicioni subjekt vraća trajno u parlament.

„To je znak da svi vode računa o sebi, da se o zajedništvu ne razmišlja, da smo na vrhuncu nesporazuma kao opozicionari, i da se treba vratiti na početak priče“, ocijenio je Danilović.

Prema njegovim riječima, kako god bilo, u UCG su ubijeđeni da će svi ubrzo shvatiti da nema drugog izbora izuzev zajedničke opozicione strategije.

„Žalosno je, međutim, što ćemo nauk izvlačiti iz vlastitih poraza, a ne iz grešaka i lutanja Demokratske partije socijalista (DPS)“, smatra Danilović.

Na pitanje kako komentariše što su ostale opozicione spartije odbile poziv DF-a na razgovor o zajedničkom djelovanju opozicije, Danilović je kazao da ne razumije odbijanje razgovora.

On je podsjetio da je UCG na osnivačkoj Skupštini obećala da će se odazvati svakom pozivu za razgovore u opoziciji.

„Održali smo obećanje. To je tako prirodno i razumljivo da ne trpi bilo kakve prigovore. Ne razumijemo odbijanje razgovora! Zašto? U čijem interesu je to? Kako razgovor može da šteti? Kakva je to politika da smo u jednom broju opština zajedno na vlasti, a da na državnom nivou ne želimo ni razgovor“, upitao je Danilović.

Kako je naveo, niko normalan takvu politiku ne može razumjeti.

„To više liči na međusobno koškanje pubertetlija, nego na državničko ponašanje. Bez ustručavanja bismo u većem interesu pregovarali i sa neprijateljima, a ne sa opozicionarima. Dakle, nemamo drugi stav izuzev nerazumijevanja za odbijanje razgovora. Narod bi rekao - dogovor kuću gradi“, kazao je Danilović.

Upitan da li smatra da će poslanici takozvane građanske opozicije nastaviti bojkot i nakon povratka DF-a u parlament, on je rekao da i ne sluti više šta bi mogli uraditi drugi.

„Međusobna komunikacija više ne postoji. Šta god ko, međutim, izabere za način svog djelovanja, nama u UCG neće smetati. Kada nema zajedničkog djelovanja, onda su pojedinačne politike podrazumijevajuće“, dodao je on.

Danilović je ocijenio da niko nema pravo da prethodno odbije zajedničko činjenje bilo koje vrste, a da onda i dalje usmjerava djelovanje drugih.

„Tutorstvo u vođenju opozicione politike ne prihvatamo“, poručio je on.

Na pitanje da li je, s obzirom na rezultate nedavno održanih lokalnih izbora, bojkot parlamenta donio opoziciji više štete nego koristi, Danilović je je kazao da iz UCG uporno govore da ovakav bojkot nema smisla,

„Bojkotovati državni parlament, a bez ikakvih uslova izlaziti na lokalne izbore i takmičiti se za lokalne parlamente besmisleno je“, precizirao je Danilović.

Kako je naveo, afera "državni udar" još nije razriješena, pa je bilo logično da opozicija bojkotuje bilo koje lokalno glasanje sve dok ne dobije minimum uslova za poštene i fer izbore, ili institucionalni odgovor šta se zapravo dogodilo 16. oktobra prošle godine.

„Bojkot, samo bojkot parlamenta, okrenuo se protiv nas, posvađao nas i udaljio. Moramo djelovati mudrije ako hocemo pravdu i pobjedu. Prvo da se izmirimo sa sobom pa da pomirimo svijet“, zaključio je Danilović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније