Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 07. 2013. 15:07   >>  15:07

EVROPSKI PUT

Ćesar: Mađarska je uz Crnu Goru

Vlada Mađarske nastaviće da snažno podržava Crnu Goru u dostizanju strateških prioriteta, kao što su članstvo u Evropskoj uniji (EU) i NATO-u, saopštio je ambasador Mađarske u Crnoj Gori, Tibor Ćesar.



Iz Vladinog biroa za odnose sa javnošću je saopšteno da je Ćesar, kojeg je u oproštajnoj posjeti primio ministar vanjskih poslova Igor Lukšić, ocijenio pozitivnim napore Crne Gore u ostvarenju spoljnopolitičkih prioriteta.

Ćesar je ponovio da će politika njegove zemlje prema Crnoj Gori nastaviti da bude usmjerena ka pružanju snažne podrške u dostizanju strateških prioriteta Crne Gore.

Lukšić je, međutim, zahvalio na kontinuiranoj podršci Mađarske na planu integracije Crne Gore i ocijenio da Crnu Goru i Mađarsku veže strateško partnerstvo, utemeljeno na veoma dobroj političkoj i ekonomskoj saradnji.

Zajednički je ocijenjeno da je veoma značajno zasjedanje treće sjednice ekonomske Mješovite komisije koja je održana u Podgorici 25. juna.

Tada sz potpisani Sporazum o saradnji privrednih komora, Protokol mješovite komisije, kao i Memorandum o saradnji između Agencije za promociju investicija Crne Gore i Agencije za investicije i trgovinu Mađarske.

Sa Ćesarom je razgovarao i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović koji je ocijenio dalju afirmaciju ekonomske saradnje potrebom od obostranog interesa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније