Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

07. 12. 2017. 11:42 >> 11:09
9

NOVA PORUČILA

Vlast bi pala, da opozicija hoće s DF-om

Ako u opoziciji misle da će unilateralni potez DF-a da se vrati u Skupštinu nanijeti štetu zajedničkoj opozicionoj borbi, sve što treba da urade je da sjutra do 12 sati pristanu da sa Frontom i ostalima o toj zajedničkoj opozicionoj borbi i njenim modalitetima razgovaraju sa bijelim papirom na stolu, saopšteno je iz Nove srpske demokratije (Nova).

 

"Ukoliko je bojkot, sam po sebi, zaista tolika vrijednost zašto onda tzv. građanska opozicija ne iskoristi mogućnost za njegovo očuvanje koja im je data - pristane na razgovor i dogovor čitave opozicije uključujući i DF. Oni neće to da urade. Šta to znači? Da im trenutno stanje najviše odgovara. Da je to tako najviše potvrđuju pokušaji da se lokalni izbori na kojima je u četiri opštine DPS uzeo vlast proglase uspješnim za opoziciju. Dakle, sitni partijski interesi su iznad opšteg opozicionog", saopštila je Nova.

U takvoj situaciji, smatraju oni, red je da se DF konačno malo okrene sebi i svojim biračima, "uvijek spreman da krene u radikalni vid zajedničke opozicione borbe".

"Jer oni koji takvu borbu žele naći će podršku i pomoć u nama kada god se za to odluče. A sva je prilika da ovi koji nas odbijaju neće nikada. Ono što je porazno za birače SNP-a i Demokrata je da su stavovi predstavnika stranaka koje su glasali bliži stavovima SDP-a i URA-e nego stavovima DF-a", navodi se u saopštenju.

Iz Nove ocjenjuju da bi režim u Crnoj Gori davno pao, da je građanska opozicija samo jednom odlučila da po njemu udari zajedno sa Demokratskim frontom (DF). 

DF, kako je saopšteno, neće kretati u žestoke borbe i izvoditi narod na ulice, da bi predstavnici građanske opozicije "na kraju dogovarali o načinu ulaska u Vladu Duška Markovića, kao što su se svojevremeno dogovorili da uđu u Milovu Vladu".

"Jer ovaj režim bi odavno pao da su se oni samo jednom, samo jednom, odlučili da po njemu udare zajedno sa DF-om. 21 poslanik od 39 opozicionih, dakle preko 50 odsto, zalaže se za zajednički opozicioni dogovor po principu 'bijelog papira', dakle bez prethodnih platformi i uslovljavanja i bez zahtjeva da bilo ko mijenja svoja politička i ideološka uvjerenja", saopštila je Nova.

"Da je dio opozicije, koji je odbio razgovor ili koji nije ni želio da razmatra bilo koju mogućnost da do istog dođe, demokratski, pa ajde da kažemo i građanski, on bi ispoštovao volju većine u opoziciji po pitanju zajedničkog djelovanja. A jasna većina je za zajedničke razgovore svih iz opozicije. Pošto demokratskog kapaciteta nema kod njih, izvjesno je da nema ni opozicionog jedinstva, pa samim tim ni zajedničke opozicione borbe", saopštila je Nova.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније