Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

07. 12. 2017. 21:07   >>  22:48 4

U PETNJICI

Ponovo izbori u mjestu "Savin Bor"

Demokratska Crna Gora je saopštila da je Ustavni sud usvojio žalbu te partije i poništio izborni postupak na biračkom mjestu broj 8 "Savin Bor" u Opštini Petnjica, zbog čega će izbori na tom mjestu biti ponovljeni.

"Ustavni sud Crne Gore je utvrdio da se izborni postupak sproveo suprotno zakonu do mjere da se isti mora ponoviti. Ovakva odluka samo potvrđuje da su Državna izborna komisija i Opštinska izborna komisija klasične ćelije DPS-a i da ne donose odluke po slovu zakona, već po naređenju vrha DPS-a i `šefa` lično", istakli su iz Demokratske Crne Gore.

Oni su poručili da je to još jedan u nizu dokaza koji idu u prilog argumentaciji i činjenicama da su se prethodni izbori u četini opštine sproveli u nedemokratskoj atmosferi, "grubim kršenjem zakona i zloupotrebom državnih resursa od strane DPS-a".

"Ustavni sud Crne Gore je ovom odlukom potvrdio da su se desile nepravilnosti o kojima smo prethodno obavjestili javnost i zbog kojih smo i pokrenuli postupke. Ovo je još jedan doprinos raskrinkavanju zloupotreba i rasvjetljavanju mračnih namjera DPS-a koji je očigledno spreman sve da učini kako bi prekrojio izbornu volju građana. Takođe, pokazali smo pred licem crnogorske javnosti po ko zna koji put da su Državna i opštinske izborne komisije zarobljene i da su u kandžama DPS Organizovane kriminalne grupe", saopštile su Demokrate.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније