Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

08. 12. 2017. 08:18 >> 07:46
5

DAMJANOVIĆ PORUČUJE

Sarađivaću sa svima koji žele dobro CG

Rezultani nedavnih lokalnih izbora su pokazali da se građani opština u kojima su oni održani nijesu dovoljno prepoznali u onome što im je politički ponuđeno, kazao je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović.

 

On je to rekao odgovarajući na pitanje Dana o novoj partiji čije je osnivanje ranije najavio.

"Imajući u vidu izuzetno značajnu izbornu dinamiku u narednom periodu, kada bi trebalo da budu održani redovni predsjednički izbori, kao i izbori za parlamente u Podgorici i nizu drugih opština, formalizovanje političke opcije će biti prilagođeno i toj dinamici", kazao je Damjanović.

Na pitanje kada će formalno predstaviti stranku koju planira da formira, on je rekao da je očekivano da se u narednom periodu "nesporna politička motivacija, odnosno energija velikog broja ozbiljnih ljudi koji žele promjene u ovoj državi, pretoči u politički subjekt".

"Pokazujući političku odgovornost i želju da se u periodu koji je prethodio upravo završenim lokalnim izborima u Mojkovcu, Tuzima, Petnjici i na Cetinju nijednim jedinim gestom ne odmogne etabliranoj opoziciji u pokušaju promjene vlasti u navedenim opštinama, rezultati izbora su pokazali da se građani tih opština nijesu dovoljno prepoznali u onome što im je politički ponuđeno. Imajući u vidu izuzetno značajnu izbornu dinamiku u narednom periodu, kada bi trebalo da budu održani redovni predsjednički izbori, kao i izbori za lokalne parlamente u Podgorici i nizu drugih opština, formalizovanje političke opcije će biti prilagođeno i toj dinamici, ali i drugim političkim procesima, između ostalog i očekivanoj opozicionoj solidarnosti i saradnji u smislu optimizacije uslova za fer i demokratsku političku borbu", rekao je Damjanović.

Kad je riječ o saradnji s DF-om, Damjanović je rekao da "nema parcijalne saradnje unutar opozicije".

"Čvrsto vjerujem da vrijeme politike 'zavadi pa vladaj' ostaje za nama. Treba da nas povežu zajednički ciljevi, a ne da nas razdvajaju pojedinačni interesi. U tom smislu, sarađivao sam, sarađujem i sarađivaću sa svima koji žele dobro ovoj državi i građanima, a to sam svojim dosadašnjim angažmanom i dokazao. Uz sve napore, ipak ne mogu da prihvatim nametnuta opoziciona razvrstavanja na građanske i negrađanske segmente. Jedino razvrstavanje treba da bude na one koji rade u interesu građana i one koji rade protiv tih interesa, stavljajući svoj sitni, privatni interes ispred opšteg", kazao je on.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније