Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

09. 12. 2017. 07:47 >> 07:21
47

GVOZDENOVIĆ BEZ DILEME

Đukanović najbolji kandidat DPS-a

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i visoki funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS), Branimir Gvozdenović, smatra da je veoma značajno što je dio opozicije najavio povratak u parlament i ocjenjuje da će to doprinijeti boljem i efikasnijem radu parlamenta.

Ubijeđen je, kako je rekao, da će povratak dijela opozicije u skupštinske klupe doprinijeti boljem i efikasnijem radu parlamenta.

"Vjerovatno da su i upravo završeni lokalni izbori na kojima je opozicija doživjela ubjedljivi poraz, bili inicjalni okidač za prekid bojkota", rekao je Gvozdenović za Pobjedu.

Govoreći o kandidatu DPS-a na predsjedničkim izborima, Gvozdenović je rekao nema dilemu ko je najbolji među njima.

"Dominantna ličnost političke scene u Crnoj Gori u posljednje tri decenije je svakako predsjednik DPS-a, Milo Đukanović. Političko djelovanje Đukanovića je obilježeno opipljivim istorijskim rezultatima koji se, ni na koji način, ne mogu racionalno osporavati. Podsjetiću da je Đukanović obavljao najviše državne funkcije u izuzetno teškim i složenim istorijskim okolnostima raspada dotadašnje zajedničke države; da je, prvenstveno zbog političke odlučnosti Đukanovića izbjegnut ratni sukob na teritoriji Crne Gore i da je, paralelno sa očuvanjem mira, Đukanović predvodio i uspješno okončao proces obnove crnogorske državnosti", smatra Gvozdenović.

On je rekao da je Đukanovićevo liderstvo omogućilo da, u kratkom roku, Crna Gora dostigne ekonomsku samoodrživost, od uvođenja marke u platni promet – uprkos brojnim opstrukcijama, a kasnije eura, kao lokalnog sredstva plaćanja. Pozitivna dalekosežnost ove odluke danas je svima jasna - bio je to preduslov ozdravljenja ekonomije.

"U tom kontekstu je i Đukanovićeva odlučujuća uloga u otvaranju crnogorske ekonomije i podizanju atraktivnosti našeg poslovnog ambijenta za privlačenje investicija iz inostranstva. Vizionarsko usmjeravanje Crne Gore ka evropskim i evroatlantskim integracijama dovelo nas je do punopravnog članstva u NATO i, kao najperspektivniju zemljukandidata, pred vrata Evropske unije. Đukanovićeva uloga u procesu okretanja države ka Zapadu, bez kidanja tradicionalnih prijateljstava na Istoku, izdvaja ga iz mase političara i svrstava u red malog broja državnika", rekao je Gvozdenović.

Пратите нас на

Коментари47

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније