Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

10. 12. 2017. 07:43 >> 07:12
14

BUGAJSKI O RUSKOM UTICAJU

Razotkriti sve bliske Kremlju

Da bi se osujetile akcije Moskve u Crnoj Gori i regionu, neophodno je da vlade razotkriju partije, firme, medije i nevladine organizacije koje blisko sarađuju sa Kremljom, poručuje američki analitičar Januš Bugajski.

Istraživač vašingtonskog Centra za analizu evropske politike ističe da će se Moskva miješati u sve izbore, a da za Srbiju može da se predvidi isti scenario kao i onaj koji se prošle godine uoči izbora desio u Crnoj Gori.

Bugajski objašnjava da strategija stabilizacije regiona mora ići u tri faze: prva je borba protiv destabilizirajućih akcija Kremlja, izgradnja funkcionalnih država i integracija u EU i NATO.

"Crnogorska i sve ostale vlade u regionu moraju blisko sarađivati sa SAD i Evropskom unijom kroz efikasne regionalne strategije u okviru kojih obavještajci moraju sarađivati i dijeliti informacije, zajednički raditi u domenu sajber bezbjednosti, borbi protiv korucije i kontroli bankovnih računa. Moraju se od strane institucija razotkriti partije, firme, nevladine organizacije i mediji koji blisko sarađuju sa Kremljom", poručuje Bugajski za Pobjedu.

Ističe da bi bilo dobro pojasniti da se ovdje ne borimo protiv Rusa ili Rusije, već agenata Kremlja.

"Svakako skrećem pažnju, jer to često čujem, da ne koristimo izraz Rusi jer na taj način samo idemo na ruku Putinovoj retorici da smo rusofobi, što nije tačno. Moramo znati o kome ovdje govorimo, to su agenti Kremlja - profesionalci i njihovi pomagači. To nije ruski narod", objašnjava Bugajski.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније