Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

11. 12. 2017. 20:42 >> 20:10
6

DPS SAOPŠTIO

"Opozicija nemoćna da se suoči sa porazima"

Crnogorska opozicija, u svojoj nemoći da se suoči sa serijom izbornih poraza, inferiorno vreba trenutak kad će se predsjednik DPS Milo Đukanović oglasiti u medijima, kako bi se i oni političiki okoristili makar i za pet sekundi slave, saopštila je Demokratska partija socijalista.

"Izgleda da je Ranka Krivokapića i SDP zahvatio talas kolektivne mitomanije, da ne koristimo onaj eksplicitniji izraz za ovakvu pojavu. Dakle, Vlada izbornog povjerenja dodirnih tačaka nema sa Krivokapićem, već je ona izaz dobre volje tadašnjeg predsjednika Vlade, koji je ovakvim potezom htio da razbije zabludu opozicije da iza pobjeda DPS ne stoji superiornost političke ponude, već neki drugi razlog", istakli su iz DPS-a.

Oni su kazali da je upravo Đukanović pokrenuo parlamentarnu provjeru povjerenja Vladi na čijem je čelu bio, dobio većinu u Parlamentu i inicirao formiranje Vlade izbornog povjerenja.

"Za to vrijeme Krivokapić, koji je vazda visokog mišljenja o sopstvenom značaju, najprije pokušava da se nametne za nekog lidera pregovaračkog procesa, da ucjenjuje i politički reketira, a kada mu je ta ideja propala, toliko se čvrsto držao za fotelju predsjednika Parlamenta, da je to bilo ne samo neprimjereno, nego i neukusno. Komičnim a providnim trikovima, pokušavao je na sve moguće načine da u politički sporazum o uslovima za organizaciju parlamentarnih izbora, ubaci odredbu da on po svaku cijenu ostane predsjednik Skupštine?! Toliko o njegovoj ulozi", navodi se u saopštenju DPS-a.

Iz te partije su naglasili da vjeruju da je Krivokapić sanjao da će na parlamentarnim izborima održanim u oktobru prošle godine "ruskim, makedonskim ili nekim drugim scenarijom biti lansiran u političke visine i napokon ostvariti svoj životni san".

DPS je optužio Demokrate da i dalje pokušavaju da dokažu da su pobijedili, a ne izgubili na svim dosadašnjim izborima.

"Od političke pameti koja je lansirala slogan `Pobjede a ne podjele`, a nigdje nijesu pobijedili i sve su podijelili - ništa ne iznenađuje. Ta ista pamet koja je čuvala Crnu Goru Sedmim bataljonom, sada je brani od Mila Djukanovića i DPS-a", saopštio je DPS.

Kako su saopštili, lider Demosa Miodrag Lekić ponavlja "potrošene i demantovane teze, koje je bespredmetno još jednom negirati".

"Ukoliko je njegovo opredjeljenje da i dalje luta kroz ruševine svojih davnih političkih zabluda, ne treba ga razuvjeravati da je na pogrešnom putu. Razumljivo je da inferiornu opoziciju, politički kratkovidu i prepunu sujete, zaboli svako suočavanje sa istinom, kao ovo kroz intervju predsjednika Đukanovića. Ipak, za uspjeh i politički prosperitet potrebno je malo više od pukog pokušaja profitiranja na medijskim pojavljivanju predsjednika konkurentske stranke", istakli su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније