Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio P.R.

12. 12. 2017. 20:53 >> 20:21
5

DPS KOTOR

"SDP - država svima, pare odabranima"

Partijski podmladak SDP-a, zajedno sa apatridom Jokićem, svjesno je prekršio odredbe više Zakona, i za tri meseca nanio Opštini Kotor štetu od 7500 eura, kazali su iz DPS-a Kotor.

DPS dodaje da je ova partija namjerno zanemarila činjenicu da Opština Kotor ima Sekretarijat za imovinsko-pravne poslove u kojem radi pet diplomiranih pravnika i da joj nikakvo novo angažovanje advokata nije bilo potrebno, osim kao plaćanje reketa za podršku koju ovakvim i sličnim potezima uslovljava SDP.

“Od impresioniranja bliske drugarice i partijski visokorangirane osobe izmišljenim radnim mjestom i platom većom i od one koju predsjednik Opštine prima, preko uhlebljenja braće, sestara i partijskih istomišljenika u javna preduzeća, reanimacije penzionera na direktorskim mjestima, otišlo se korak dalje – na svjesno kršenje propisa prilikom angažovanja svojih poslušnika”, navode iz kotorskog DPS-a.

Stranka Decenijskih Parazita u nastavku SDP, kako smatraju, i pored zabrane rada koju je izrekla Upravna inspekcija u julu ove godine pojedinim nezakonito zaposlenim licima, nalazi način kako da svoju poslušnicu uposli, te je angažuje kao advokata Opštine Kotor, pri tom zanemarujući činjenicu da u okviru nadležnosti Osnovnog suda u Kotoru zastupanje vrši preko 100 advokata.

“Gospođi advokatici, na ime advokatskih usluga za 19 dana septembra, od para poreskih obveznika, direktno iz Budžeta Opštine Kotor isplaćen je iznos od 2.500 eura, po ugovoru broj 01-14077 od 11.09.2017. godine, a isti iznos uplaćen je za oktobar i novembar. Sve su prilike da će tako biti dok god postoji potreba za podrškom ovoj nakaradnoj vlasti od Stranke Decenijskih Parazita. Navedena osoba kao vrli stručnjak prava, a i njen punomoćnik, lice bez državljanstva u narodu poznat kao apatrid Jokić, diplomirani pravnik i učesnik školskih takmičenja u matematici, su morali znati da suma koja prelazi 5.000 uura godišnje za usluge podliježe obavezi raspisivanja javnog poziva”, poručuju u saopštenju.

Iz DPS-a napominju da ako se pogleda sajt Advokatske komore Crne Gore, na spisku kotorskih advokata, prvo mjesto zauzima upravo pomenuta advokatica i bivša sekretarka u Opštini Kotor.

“Ona je svoju adresu prijavila u Starom gradu na br. 294, gdje se nalazi upravo zgrada u vlasništvu Opštine Kotor i u kojoj nema kancelarije niti table advokata?!”

Smatraju da je advokatica morala znati da shodno Zakonu o spriječavanju korupcije, u naredne dvije godine ne smije stupati u ugovorne odnose sa Opštinom Kotor, a još manje koristiti poslovne prostore i kancelarije Opštine Kotor, tačnije kancelariju u kojoj od 2012. godine sjedi vječiti potpredsjednik Opštine, bivši predsjednik Skupštine Opštine, profesionalni penzioner i predsjednik Stranke Decenijskih Parazita u Kotoru.

“Sem visokih apanaža za penzionere koji su na mjestima potpredsjednika opštine i direktora javnih preduzeća, svoju podršku, politički paraziti su uslovili godišnjom naknadom advokatici bez iskustva, ni manje ni više, nego iznosom od 30.000 eura.Poštovani građani, svjesni smo toga da vi shvatate da paraziti i njima slični, bez obzira na praznično kićenje i uređenje trgova, više ne zaslužuju vašu podršku i da ćete na skorašnjim prijevremenim parlamentarnim izborima za Skupštinu Opštine Kotor znati reći NE ovakvim flagrantnim kršenjima propisa radi zadovoljenja potreba uskog kruga prijatelja Predsjednika Stranke Decenijskih Parazita”, zaključili su u saopštenju..

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније