Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

15. 12. 2017. 13:30 >> 13:12
7

VUČUROVIĆ PORUČIO

I pored napada spremni za saradnju

I pored konstantnih napada iz redova "građanske" opozicije, Demokratski front ostaje otvoren za saradnju, poručio je poslanik DF-a Jovan Vučurović.

“Izjava da "zbog tvrdoglavosti DF-a nema saradnje u opoziciji'' je svojevrstan politički nesojluk Neđeljka Rudovića, kao i pokušaj da se DF okrivi za krah isprazne i jalove politike takozvane građanske opozicije”, kazao je Vučurović.

On kaže da je DF bezbroj puta pozivao "građansku" opoziciju da sjednu za sto i dogovore zajedničke aktivnosti.

“Da imamo jednog nestranačkog kandidata, jednu opozicionu listu za lokalne i parlamentarne izbore... Predlagali smo im proteste, vladu i parlament u sjenci, pozivali ih da oni jednom predlože bilo šta što bi išlo u pravcu objedinjavanja opozicije...”, kaže Vučurović.

Svi pozivi DF-a su, kako kaže, ili odbijani ili ignorisani.

“Onda se iz neke dukljanske rupe pojavi Neđeljko Rudović i kaže da zbog tvrdoglavosti DF-a nema jedinstva opozicije. Ako je DF, koji uporno poziva na zajedništvo opozicije - tvrdoglav, onda opozicionoj javnosti ostavljamo da pronađu adekvatan termin za one koji su sve naše pozive odbili. Inače, predstavnik URE sam sebi uskače u stomak, jer kada već ne žele da odgovore na pozive DF-a, neka kaže zašto izbjegavaju da na čuvene sastanke “građanske”' opozicije pozovu Ujedinjenu Crnu Goru koja ima isti broj poslanika koliko i URA, Demos ili SNP, ili , pak, poslanika Aleksandra Damjanovića”, navodi Vučurović.

Vučurović kaže da DF zna i šta smeta građanskoj opoziciji.

“Bićemo otvoreni, kao i uvijek - URI, kao uostalom i DPS-u sa satelitima, SDP-u, pa čak i nekima koji su izašli iz stranaka koje su bile u Bloku za zajedničku državu, kao prvo, smetaju Nova srpska demokratija, srpski narod u Crnoj Gori, srpski jezik i SPC, jer su te stranke politički naslednici onih od 12. jula 1941. godine”, navodi funkcioner DF-a.

Vučurović ističe da građanska opozicija mora da se pomiri sa činjenicom da, zahvaljujući njihovom pristupu i udaljavanjem od DF-a “sada samo 16 poslanika Demokrata, URE i Demosa prati politiku Ranka Krivokapića”.

“I nije DF kriv što ,,građanska'' opozicija vodi jalovu politiku čekajući da ih strani mentori Ranka Krivokapića uvedu u Vladu Duška Markovića”, navodi poslanik DF-a.

URI, njihovim kolegama iz ,,građanske'' opozicije i zajedničkim mentorima, smeta, kako kaže Vučurović, konkretna, hrabra, odlučna i jasna politika DF-a.

“Jer su navikli na plašljivu, dvoličnu, bezličnu i bezbojnu politiku. I, u konačnom, smeta im što DF svoju politiku vodi samostalno, i autonomno donosi odluke, a to se ne bi moglo reći za one koji ni boju odijela i kravate ne mogu izabrati dok ne dobiju mišljenje ambasade SAD ili neke druge NATO države”, ističe Vučurović.

I pored konstantnih napada na DF od strane ,,građanske'' opozicije, mi ostajemo otvoreni za saradnju, i još jednom ih pozivamo da oslušnu glas naroda koji kaže da je vrijeme da opozicija djeluje zajedno.

On kaže da i pored konstantnih napada na DF od strane “građanske” opozicije, oni ostaju otvoreni za saradnju.

“Još jednom ih pozivamo da oslušnu glas naroda koji kaže da je vrijeme da opozicija djeluje zajedno”, navodu Vučurović.

Pojedine strukture u "građanskoj" opoziciji, DF, kako kaže Vučurović poziva, da politici pristupaju sa više fleksibilnosti.

“Da se oslobode mržnje prema srpskom narodu i njegovim vrijednostima. Mržnja svakako nije osjećaj koji može nestati preko noći, ali treba svakodnevno raditi na tome, i rezultati će biti evidentni. Držeći se DF-a, građanska opozicija bi u takvom zbiru mogla značajno da podigne i nivo vlastite hrabrosti koja je neophodna za svaku opozicionu aktivnost”, zaključuje Vučurović u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније