Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

15. 12. 2017. 22:10 >> 09:19
17

CETINJSKA OPOZICIJA

SD-u ponudili sve funkcije

Građanski pokret URA, Demokratska Crna Gora, Socijaldemokratska partija (SDP) i Stara garda LSCG ponudili su Socijaldemokratama da u najkraćem mogućem roku zajednički formiraju vlast na Cetinju.

U zajedničkom saopštenju tih političkih subjekata navodi se da su na noćas održanom sastanku saopštili predstavnicima SD da mogu preuzeti sve političke funkcije na Cetinju.

"Jasno je predočeno SD-u da oni mogu preuzeti sve političke funkcije, počevši od gradonačelnika i predsjednika Skupštine Prijestonice, pa do svih ostalih, i dobiti našu manjinsku podršku", kaže se u saopštenju.

Navodi se da, ukoliko to bude zahtjev SD-a, mogu zajednički participirati u vlasti i podijeliti odgovornost za buduće upravljanje Prijestonicom.

"Saopštili smo da nam je glavni cilj oporavak i prosperitet Prijestonice i razvlašćivanje onih koji 27 godina sistematski uništavaju naš grad", kazali su iz pokreta URA, Demokrata, SDP-a i Stare garde LSCG

SD-u su, kako su naveli, napomenuli da su spremni da sve svoje partijske interese podrede dogovoru o hitnim mjerama oporavka Cetinja.

"Istakli smo i da su izbori pokazali da je 5.573 građana Cetinja glasalo za opoziciju, odnosno protiv politike Demokratske partije socijalista, što je 1.182 glasa više od broja glasova onih koji su do sada bili vladajuća partija na Cetinju", dodaje se u saopštenju.

SD Cetinje je nakon večerašnjeg sastanka saopštio da su imali korektan razgovor sa opozicijom, te da će nastaviti konkretne razgovore sa DPS-om.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније