Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

17. 12. 2017. 08:25 >> 07:56
19

ABAZOVIĆ SAOPŠTIO

Nastavljaju bojkot, protesti opcija

Građanska opozicija neće se vratiti u Skupštinu i nikoga od nas u tome neće pokolebati odluka DF-a da jednostrano prekine bojkot, niti će njihov povratak vratiti legitimitet Skupštini, kazao je lider Ure, Dritan Abazović.

 

On je za Pobjedu kazao da ostatak opozicije ne isključuje proteste kao dalju opciju djelovanja, ali navodi da će se dogovorati o svemu kako bi došlo do smjene vlasti i vanrednih izbora.

"Čeka nas burno političko proljeće", kazao je Abazović.

Građanska opozicija nije imala „sluha“ za pozive Demokratskog fronta za razgovore o zajedničkom djelovanju. Predstavnici Demosa, Demokratske Crne Gore, Socijalističke narodne partije, Građanskog pokreta Ura i Socijaldemokratske partije sastajali su se nekoliko puta i uvijek izlazili sa istom porukom– nastavak bojkota dok DPS ne udovolji zahtjevu za vanredne parlamentarne izbore.

Najavili su da će se sastati ponovo do kraja decembra, ali za sada javnosti ne otkrivaju koje će biti njihove buduće aktivnosti. DF im je zamjerio da „oni hoće razgovore sa DPS-om, ali ne i sa njima“ i odlučio da „otvori još jedan „front“ – onaj u Skupštini“.

Abazović kaže „da nije pogođen, ni politički, ni građanski“ zbog povratka DF-a u Skupštinu, kao i da pozicija građanske opozicije time nije ugrožena.

"Jeste ovo loš momenat jer se narušava prvi princip zajedništva, a to je zajednički bojkot parlamenta. Nijesam previše revoltiran povratkom kolega. Mislim da će u parlamentu biti svi koji treba da budu. To je jasan pokazatelj kakva je politička scena Crne Gore, i ko treba da predstavlja budućnost politike, a ko će da personifikuje sve što je demokratsko, progresivno i evropsko", rekao je Abazović.

On je rekao da „i dalje smatra da samo mediji i DPS pokušavaju da nametnu situaciju da je opozicija u problemu“.

"Mislim da građanska opozicija treba da nastavi konsultacije i zajedničko djelovanje da usaglašava stavove. Siguran sam da ćemo se odgovorno odnijeti prema novim po litičkim momentima u Crnoj Gori", dodao je Abazović.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније