Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

20. 12. 2017. 12:27   >>  19:03 42

MARKOVIĆ U PARLAMENTU

Politička strategija nije jača strana DF-a

Premijer Duško Marković kazao je da rezultati prošlogodišnjih parlamentarnih i ovogodišnjih lokalnih izbora pokazuju da ozbiljna politika i politička strategija Demokratskom frontu (DF) nikada nijesu bile jača strana.

Marković je, odgovarajući na pitanje poslanika DF-a Nebojše Medojevića o tome kako će Vlada riješiti ekonomsku i političku krizu u zemlji, iskazao zabrinutost što lider PzP-a "ne razaznaje gdje i u kojoj državi živi."

On je poželio dobrodošlicu poslanicima DF-a koji su se vratili u parlament.

"Rezultati svih izbora, ne samo prošlogodišnjih parlamentarnih, već i posljednjih lokalnih, potvrđuju da vam ozbiljna politika i strategija nikada nijesu bile jača strana", rekao je Marković.

Premijer tvrdi i da se Crna Gora ne nalazi u ekonomskoj krizi, što potvrđuje i snažan ekonomski rast u ovoj godini, kao i rast prosječne plate i penzije.

Marković: Medojević govori kao "čovjek kukavica"

Marković tvrdi i da je bezbjedonosna situacija u Crnoj Gori stabilna, na opšte zadovoljstvo građana, turista i investitora.

"Jer niti investitori ulažu tamo gdje je nestabilno, niti turisti troše stotine miliona eura tamo gdje je nebezbjedno. Nema govora o bezbjedonosnoj krizi u Crnoj Gori", rekao je Marković, uz ocjenu da je u fokusu pažnje stabilnost zemlje.

Marković je Medojeviću poručio da se nalazi u "ozbiljnoj krizi karaktera i ozbiljnih ljudskih vrijednosti koje krase svakog čovjeka". Medojeviću je poručio da danas u parlamentu govorio kao "čovjek kukavica".

Naime, Medojević je prethodno pomenuo Markovićevog oca, u kontekstu neistomišljenika i boravka na Golom otoku.

"Crna Gora još čeka prvu vladu koja neće progoniti neistomišljenike", rekao je Medojević, navodeći da nije ništa neprijemjereno rekao poslaniku Evropskog parlamenta Čarlsu Tanoku u ponedjeljak.

Medojević je, između ostalog, rekao da vlast "krade izbore", podsjećajući da su, svjesni gubitka na posljednjim izborima, "pristupili nasilju" i izazivanju incidenata.

Premijer Marković je rekao da nikada nije pomenuo porodicu Nebojše Medojevića, iako on to radi u kontinuitetu kad je riječ o porodici predsjednika Vlade.

Marković tvrdi i da nikad nije popio kafu s Vladimirom Bebom Popovićem.

Odgovarajući na poslaničko pitanje Branimira Gvozdenovića (DPS) o rezultatima turističke privrede u Crnoj Gori, Marković je rekao da je turizam u 2016-oj generisao 22,1 odsto BDP-a u crnoj Gori, sa prognoziranim rastom od više od šest odsto.

Taj podatak, kako je rekao, govori da rezultati iz oblasti turizma doprinose rastu crnogorske ekonomije. Marković je u parlamentu saopštio da se je učešće investicija u turizam u 2016. godini izosilo 34 odsto, a za ovu godinu je planiran rast od 7,6 odsto. 

Za deset mjeseci dva miliona turista

"Stvorena je odlična osnova da iskorstimo naš turistički potencijal", rekao je Marković, podsjećajući da je u Crnoj Gori u prvih deset mjeseci ove godine boravilo skoro dva miliona turista, koji su ostvarili gotovo 11,5 miliona noćenja.

Premijer je saopštio da Crna Gora može biti zadovoljna finansijskim rezultatima ostvarenim u 2017. godini, kad je riječ o turističkoj sezoni.

Poslanik DF-a Branko Radulović na početku sjednice rekao je da se taj politički subjekat u parlament vratio za dobro Crne Gore. 

Kad je riječ o upravljanju šumskim bogatstvima, što je bilo pitanje Mića Orlandića iz SD-a, Marković je rekao da je u cilju održavanja gazdovanja šumskim resursima najavljeno preispitivanje postojećeg modela koncesija u šumarstvu.

On je podsjetio da nacionalna strategija razvoja kao prioritet postavlja efikasno upravljanje resursima. Premijer je ocijenio da postojeći sistem koncesija nije optimalan.

 

Пратите нас на

Коментари42

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније