Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R. [ Beta/Mina ]

19. 12. 2017. 15:16   >>  14:50

VLADA CRNE GORE

Termin posjete Kosovu nije dogovoren

Termin posjete premijer Duška Markovića Kosovu nije dogovoren, saopštili su iz Vlade Crne Gore, i poručili da je pitanje demarkacije granice za Podgoricu završena stvar.

Na pitanje agencije MINA da li je tačna informacija pojedinih kosovskih medija, koje su prenijeli i neki crnogorski i mediji u regionu, da je na radnoj večeri predsjednika vlada Zapadnobalkanske šestorke u Briselu "dogovorena" zvanična posjeta Markovića, iz Vlade su kazali da je Haradinaj pozvao crnogorskoh premijera da posjeti Kosovo, a da će dva kabineta dogovoriti termin.

"Premijer Marković tom prilikom rekao je kolegi Haradinaju da u vezi sa demarkacijom granice nema niti će biti promjene stava Crne Gore i pozvao Kosovo da u parlamentu potvrdi Sporazum što je više puta zatraženo i sa najviših adresa u Briselu i Vašingtonu", kazao je agenciji MINA šef vladine službe Biroa za odnose sa javnošću Srđan Kusovac.

Podsjetimo, portal gazetaexpress.com prenio je danas da će Marković boraviti između 20. i 30. januara naredne godine u službenoj posjeti Kosovu na poziv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, dodajući da će jedna od tema biti demarkacija granične linije sa Crnom Gorom, što je preduslov za liberalizaciju viza za građane Kosova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније