Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

21. 12. 2017. 08:38 >> 08:07
7

OPOZICIJA NAJAVILA

Tužba sudu u Strazburu zbog izbora

Zbog izbornih neregularnosti u Crnoj Gori na nedavnim lokalnim izborima opozicija će podnijeti tužbu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, najavljeno je i u zapisniku sa sjednice Opštinske izborne komisije OIK Mojkovac, gdje je predstavnik SDP-a istakao da, s obzirom na to da su iscrpljeni svi pravni ljekovi u Crnoj Gori, slijedi tužba sudu u Strazburu.

 

Funkcioner SDP-a Mirel Radić Ljubisavljević kazala je Danu da je gotovo nemoguće u nezavidnoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalaze građani, i u atmosferi gdje se sprovode pritisci, ljudi zaplašuju, ucjenjuju poslom ili im se glasovi kupuju, imati slobodne izbore i građanima obezbijediti Ustavom zagarantovano "slobodno izjašnjavanje građana".

Kazala je da građani moraju odanost vladajućem sistemu iskazati obilježavanjem listića, zaokružujući flomastrima, trouglićima i kvadratićima, kao što je viđeno u Mojkovcu.

"Potražićemo pravdu na Evropskom sudu u Strazburu i nezavisno od sudskog epiloga toga obraćanja, internacionalizovaćemo problem načina glasanja u Crnoj Gori, koji ukazuje na neslobodu u iskazivanju biračkog prava", kazala je Radić Ljubisavljević.

Smatra da su i u ovom izbornom krugu na nedavno proteklim lokalnim izborima crnogorske institucije, to jest nadzorni organi za sprovođenje izbora, pokazale da nijesu nezavisne i nepristrasne institucije.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније