Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

23. 12. 2017. 12:50 >> 18:49
18

DF TVRDI

"Čađenović u Srbiji saslušavao Sinđelića"

Demokratski front (DF) predstavio je danas tonski zapis sa, kako su rekli, saslušanja svjedoka saradnika Saše Sinđelica u Tužilastvu Srbije, i saopštio da sumnja da specijalni državni tužilac Milivoje Katnić nije dostavio CD sa tim iskazom.

Jedan od lidera Fronta Milan Knežević kazao je da je predsjedništvo DF-a je zahvaljujući ljudima iz Specijalnog držvnog tužilaštva dobilo CD sa saslušanja Sinđelića, kojem je prisustvovao tužilac Saša Čađenović, a na osnovu kojeg je predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić potvrdio status svjedoka saradnika Sinđeliću.

Knežević je kazao da Sinđelić u tom iskazu nijednom nije spomenuo lidere DF-a, da se priprema bilo kakvo krvoprliće u Crnoj Gori, niti nabavku oružja i opreme za 16. oktobar.

„To je bilo jasno Saši Čađenoviću koji je napustio Tužilaštvo i pozvao Katnića koji je dan nakon toga došao u Srbju i počeo da obrađuje Sinđelića“, rekao je Knežević na koferenciji za novinare.

On je pitao Savića, vrhovnog držvnog tužioca Ivicu Stankovića, predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu, da li su imali uvid u sedam sati saslušanja Sinđlića u srpskom tužilaštvu.

„Osnovano sumnjamo da ih je Katnić prevario i nije dostavio CD sa saslušanja Sinđelića“, rekao je Knežević, dodajući da je sutkinja Suzana Mugoša nakon završetka iskaza Sinđelića u trebalo da odluči da li on govori istinu, odnosno potvrdi status svjedoka saradnika.

Prema njegovim riječima, Sinđelić je na snimku saopštio da nije ušao u Moskvu 26. septembra i da je vraćen sa aerodroma zbog nepotpune dokumentacije, da je Edvard zabravo Edgard i da nije Rus nego Ukrajinac koji slabo govori ruski jezik.

„Svjedoci ste da je u svjedočenju nekoliko desetina puta razradio izlazak sa aerodroma i boravak na tajnoj loakciji i da je na pitanje jednog od advokata odbrane rekao da nikada nije bio u srpskom tužilaštvu i davao iskaz na okolnosti od 16. oktobra“, naveo je Knežević.

On je optužio Katnića da je, po naredbama Mila Đukanovća i Duška Markovića, morao da iskreira aferu državni udar kako bi se obračunao sa liderima DF-a i pokušao da zabrani djelovanje tog politčkog saveza.

Knežević je najavio da će sjutra i u ponedjeljak iznijeti nove detalje za slučaj koji je tužilaštvo okvalifikovalo kao pokušaj terorizma na dan izbora.

Knežević je rekao da nakon toga očekuje da se oglasi Stanković, a ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić da naradbu za privođenje Katnića i Čađenovića jer su, kako je naveo, koristeći stanje Sinđelića izmontirali proces u kojem je DF predstavjen kao teroristička organizacija.

Jedan od lidera DF-a, Anrija Mandić, kazao je da je javnost, da Front nije razotkrio ko je Sinđelić, mogla da bude izigrana i predstava o pokušaju terorizma prikazana kao ozbiljna stvar koja je mogla da dovde do sukoba u Crnoj Gori.

„Ali kako je građanima postalo sve jasnije o čemu se radi, računamo da je ovo jedan od poslednjih udaraca koji treba da dovede do razgolićenja poiitčke i pravosudne scene u Crnoj Gore“, rekao je Mandić.

 

 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније