Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ AntenaM ]

24. 12. 2017. 08:14 >> 07:44
35

DRAŠKOVIĆ O BALKANU

CG zatvorila Rusiji posljednja vrata

Srpski književnik i političar Vuk Drašković nije iznenađen odnosom Rusije prema Crnoj Gori, jer je kako kaže, njen politički i ekonomski cilj povratak na Balkan, a za to joj je potrebna i vojna potpora.

"Sve je, međutim, zauzeo NATO. Posljednja vrata kroz koja su mogli da uđu vojno do Srbije, Bosne, Makedonije bila su crnogorska. Onog trenutka kada je Crna Gora ušla u NATO ta vrata su zatvorena, tako da danas Rusija vojno ne može da dođe do nekih oblasti u kojima je već uveliko politički i propagando ukorijenjena, kao što je npr. Srbija, Republika Srpska", kazao je Drašković gostujući u emisiji “Živa istina”.

Ruska propaganda je, ističe Drašković znatno moćnija od zapadne.

"Ruska propaganda i njoj naklonjeni mediji ne priznaju činjenice, po principu- odvali šta ti god padne na pamet, a narod je mentalno sklon da to što je najbombastije, ne provjera, već samo prihvati”, kazao je Drašković.

Na opasku da je istina u Srbiji incident, a propaganda dominacija, Drašković je kazao da je propaganda dovedena do tih razmjera da za omladinu koja ne pamti ubistvo Katarine, postoji samo jedan zločin- a to je NATO bombardovanje Srbije '99.

Drašković je komentarisao i sve češće optužbe od zamjenika pomoćnika američkog državnoig sekretara Hojta Brajana Jia da Srbija ne može da sjedi na dvije stolice. Zvanično, objašnjava Drašković Srbija ide samo u jednom smjeru - prema Briselu.

"Ali, vi vidite da sprski voz koji ide prema Briselu, zapravo kao da je malo zalutao i krenuo ka Moskvi. To su te dvije stolice, koje je pominjao Hojt Brajan Ji, koji nije rekao ne možete sjedjeti na dvije stolice, već je to bio savjet ne može istovremeno da se ide i prema EU i evroazijskoj uniji“, zaključio je Drašković.

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније