Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 12. 2017. 13:14 >> 12:54
3

PRED PREUZIMANJE DUŽNOSTI

Geopolitički odnosi usporili saradnju CG i Rusije

Geopolitički odnosi uzrokovali su aktuelno usporavanje saradnje Crne Gore i Rusije, ocijenio je predsjednik Filip Vujanović tokom razgovora sa novoimenovanim ambasadorom naše zemlje u Rusiji Ramizom Bašićem i naglasio spremnost Crne Gore da se to prevaziđe u zajedničkom interesu i za dobro građana obije države.

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović primio je danas novoimenovane ambasadore Crne Gore u Republici Austriji i Ruskoj Federaciji, Željka Perovića i Ramiza Bašića na završni razgovor pred preuzimanje dužnosti.

Kako je saopšteno iz Vujanovićevog kabineta, predsjednik je naglasio da odnosi Crne Gore i Rusije imaju bogatu i više od tri vijeka dugu tradiciju, sa zajedničkim interesom za dalje unapređenje u brojnim oblastima.

"Ocijenio je da su geopolitički odnosi uzrokovali aktuelno usporavanje saradnje saopštavajući spremnost Crne Gore da se to prevaziđe u zajedničkom interesu i za dobro građana obije države. U tom kontekstu je ukazao na poseban značaj diplomatske misije novoimenovanog ambasadora očekujući njegov puni doprinos", navodi se u saopštenju.

Predsjednik je odnose Crne Gore i Austrije ocijenio sadržajnim i intenzivnim, ističući poštovanje Crne Gore Austriji za kontinuiranu podršku našim evropskim integracijama.

"Ukazao je na prostore mogućeg proširivanja saradnje, posebno u sferi ekonomije, gdje inače brojne austrijske firme imaju dobra iskustva u njihovom poslovnom angažmanu u Crnoj Gori. U tom smislu je uputio ambasadora da pruži maksimalni napor u obavljanju njegove diplomatske misije", navodi se u saopštenju.

Novoimenovani ambasadori Perović i Bašić, dodaju, pokazali su da su njihove pripreme bile detaljne i iskazali spremnost da se maksimalno posvete uspješnosti njihove diplomatske misije.

Predsjednik je iskazao poštovanje radu dosadašnjih ambasadora Crne Gore u Austriji i Rusiji Ivana Milića i Igora Jovovića.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније