Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 07. 2013. 18:34   >>  18:34

OPOZICIJA I SDP

Saslušaće Mugošu i Vučelića

Članovi Anketnog Odbora, glasovima opozicije i predstavnika Socijaldemokratske stranke Mića Orlandića, odlučili su da izjave pred tim skupštinskim tijelom daju i gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša i predsjednik Demokrastke partije socijalista Glavnog grada Vladan Vučelić.

Glasanje o proširenju liste sa Mugošom i Vučelićem, za saslušanja pred Anketnim Odborom formiranim da rasvijetli aferu Snimak, više puta je odgađano, a na dnevni red današnje sjednice uvršteno je na predlog Orlandića.

Kako je pojasnio predsjednik Odbora Koča Pavlović, Orlandić je tražio da se članovi tog tijela izjasne o dokumentu Odbora DPS Glavnog grada, odnosno o tome da li on sadrži informacije od značaja za Anketni odbor i da li njih treba provjeriri saslušavanjem nekih osoba.

U dokumentu, čiji su djelovi na sjednicama Odbora više puta citirani, govori se da je posredstvom kadrovske i komisije za zaošljavanje DPS-a, zaposleno 140 osoba, da će naknadno, na Rokšpedovim trafikama na autobuskim stajalištima, biti zaposleno još 106 žena sa srednjom stručnom spremom, kao i da će još 50 ljudi biti primljeno na radnu praksu.

Orlandić je kazao da je veoma bitno sagledavanje tog dokumenta koji je proslijeđen članovima Odbora, navodeći da mu je posebno interesantnbo poglavlje koje se odnosi na zapošljavanje i socijalnu pomoć simpatizerima, članovima i aktivistima DPS-a, i drugi dio koji govori o jednokratnoj pomoći.

"Cijenim da ne bi bilo dobro, da propustimo bilo koju informaciju koja je u direktnoj vezi sa formiranjem ovog Odbora", rekao je Orlandić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније