Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 01. 2018. 10:27 >> 09:55
3

LIBERALNA PARTIJA

Samostalno na lokalne izbore

Liberalna partija Crne Gore (LPCG) će, na predstojećim lokalnim izborima nastupiti samostalno, ali ne isključuje saradnju sa srodnim strankama, saopštio je portparol te partije i predsjednik Mladih liberala Amar Borančić.

 

On je, u intervjuu za PR Centar, rekao da su Liberali kroz nekoliko izbornih ciklusa „učili na sopstvenim greškama“.

„To što ih prepoznajemo i otvoreno ukazujemo na njih, garantuje da ćemo se mijenjati na bolje i garantuje dugoročan uspjeh i održivost rasta naših rezultata. U Beranama je formiran sjajan tim kojem se pridružilo mnogo novih i mladih ljudi. Berane će će biti prvi indikator uspjeha naše politike posvećene svakom čovjeku i stvarnom poboljšanju uslova života svakog čovjeka“, naveo je Borančić.

Intencija LPCG, je kako je pojasnio, da nastupa samostalno i izmjeri koliko uspješno ispunjava zadatake koje je obećala ljudima.

„No, mjesta za saradnju sa srodnim opcijama uvijek postoji, ukoliko zajedno možemo više i bolje“, dodao je Borančić.

Upitan da li su u LPCG, zadovoljni kako funkcioniše vladajuća koalicija i učešćem te partije u vlasti, Borančić je rekao da su, nakon dugo lutanja i pogrešnih poteza, razumjeli na koji način, kako je rekao, mogu da mijenjaju Crnu Goru.

„Spremno smo preuzeli odgovornost da budemo zakonodavna i izvršna vlast sa svim našim koalicionim partnerima. Uvjeren sam da je to bio hrabar i dugoročno mudar potez. Nezrelo je i, reći ću, kukavički, baviti se kritizerstvom i populizmom pa praznim pričama skupljati kratkoročne političke poene. Mi liberali, kao i uvijek biramo teži put, ali naše djelo će zato biti čvrsto utemeljeno i istinski služiti građanima i napretku društva kroz godine koje dolaze“, rekao je Borančić.

Odgovarajući na pitanje postoji li neki razlog zbog kojeg bi LP mogla preispitati učešće u vladajućoj koaliciji, Borančić je istakao da ta partija, iako manji partner, „u vladajućoj koaliciji uživa poseban integritet, ugled i poštovanje“.

„Baš zato, mi uvijek sa punim pravom kritikujemo sve ono što prepoznamo kao loše za građane i državu, pa često poslanik LP u Skupštini i ne podržava prijedloge i zakone Vlade“, istakao je Borančić.

Tako je, kako je podsjetio, LPCG sopstvenim naporima zaustavila povećanje poreza na internet trgovinu građana, očuvala pravo na dječije dodatke djeci nezapošljenih roditelja ali i određenim kategorijama majki, ukazala na problem krivolova i dinamitaša.

„Zahtijevali smo posebnu pažnju za smanjenje nezapošljenosti za čak četiri odsto. Dok god LP može da utiče konkretnim mjerama i mijenja stvari u najboljem interesu građana, bićemo dio vladajuće većine. Ako nekada ne bude tako, nećemo imati problem da napustimo tu većinu. Podsjetiću vas da je Liberalna partija osam godina bila opoziciona partija u državnom parlamentu“, kazao je Borančić.

Na pitanje da li u LPCG razmišljaju o kandidaturi za predsjedničke izbore, koji će biti održani u aprilu, Borančić smatra da ne smije biti dvojbe oko toga „ko je za modernu, evropsku, građansku i slobodnu Crnu Goru, a ko su oni čija je politika samo nazadovanje, mržnja i strah“.

„Ukoliko bude bilo potrebno braniti takve civilizacijske vrijednosti, liberali će biti spremni da predlože kandidata za šefa države i to smo mnogo puta u svom postojanju dokazali. Isto tako, svako ko je na takvom putu može očekivati naše simpatije i eventualnu podršku“, istakao je Borančić.

Upitan koliko bi povratak dijela opozicionih poslanika u skupštinske klupe doprinio izlasku iz političke krize, Borančić je rekao da u LPCG ne vide da je država u takvoj političkoj krizi, „kako to pokušavaju predstaviti pojedine opozicione partije“.

„Neodgovoran je takav pristup državi i društvu. Oni ne razumiju da građani žele da žive normalnim životom, stabilno i srećno, i da niko ne želi njihova prepucavanja, partijske lomove i sukobe koji počinju da liče na šou programe. Rješavanje takvog problema nude nam, vrlo jednostavno, sami građani koji na izborima takve šalju tamo gdje im je mjesto. Tako da sam uvjeren da će i nastupajući izborni ciklusi pomoći da se situacija iskristališe i da svjedočimo zdravijoj atmosferi u društvu“, istakao je Borančić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније