Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 01. 2018. 13:50 >> 13:15
1

SD PORUČUJE

"Zdravo Berane" izjeda sve veće povjerenje u SD

Koaliciju "Zdravo Berane" izjeda to što građanke i građani Berana i Crne Gore u sve većem broju ukazuju povjerenje Socijaldemokratama, saopšteno je iz SD-a.

"Koaliciji 'Zdravo Berane' svaka istina je kao i njihova saopštenja. Ponavljaju kako su Socijaldemokrate minorni i kako nemaju namjeru da se bave nama i našim saopštenjima, a ne prestaju da pišu o nama. U nedostatku argumenata bave se književnom analizom naših saopštenja", navodi se u saopštenju SD-a.

Oni navode da građani znaju da je SD politički subjekat koji prvi put nastupa na izborima u Beranama i koji, kako su kazali, za razliku od drugih, do sada nije vršio vlast u tom gradu.

"Znamo da vas izjeda to što građanke i građani Berana i Crne Gore u sve većem broju ukazuju povjerenje Socijaldemokratama", poručuju iz SD-a.

Brojke su, kažu, neumoljive, i tvrde da bilježe kontinuirani rast u svim izbornim ciklusima na kojima su nastupali do sada, dok je kako su kazali koalicija "Zdravo Berane u nezaustavljivom padu".

Kako su kazali, na nedavno održanim lokalnim izborima u Cetinju, Mojkovcu, Tuzima i Petnjici, SD je osvojio "isti broj mandata koliko SNP i DF zajedno".

"Vidimo da vam brojke nijesu jača strana, jer pominjete 8.271 glasova, ali izbjegavate da napomenete da se ta cifra odnosi na vrijeme prije nego što je jabuka istrulila. Razumijemo vaš žal za vremenom kada je jabuka bila ucijelo i niste se dijelili na 'građansku' i 'manje građansku' opoziciju kako se sada sami međusobno čašćavate. Uvjereni smo da ćete tu neđe između te dvije cjeline naći i vašeg druga Ranka. Zamjeriće vam mr. Aleksa što ga brojite u vaše, zamjeriće vam i g-din Damjanović jer ga ubrajate u družinu Uroša nejakog. Jeste li uračunali tu i glasove odbornika koji više nije sa vama? Ubrojaste li i sve one Beranke i Berance čije ste povjerenje izigrali u protekle četiri godine, one kojima ste obećali razna namještenja i apanaže samo da dođete na vlast na kojoj više nikada nećete biti", navodi se u saopštenju SD-a.

Oni poručuju da koalicija "Zdravo Berane" treba da prestane da priča šta su radili njihovi prethodnici i da se, kako su kazali, počnu hvaliti svojim dostignućima, ako ih ima.

"Prekinite da se kitite tuđim perjem i projekte koje je realizovala državna vlast predstavljate kao svoje. Za početak upoznajte građane Berana s informacijom koliko je službenika i namještenika bilo zapošljeno u Opštini i preduzećima čiji je osnivač Opština prije vašeg dolaska na vlast, a koliko ih ima sada. Kolika su bila dugovanja Opštine prije vašeg dolaska na vlast, a kolika su sada? Razumijemo strah i očajanje, jer na sreću i zadovoljstvo građanki i građana Berana više nećete biti vlast u ovom gradu, ali odrasli ste ljudi pa nije u redu da se krijete iza majki koje ste vi iznevjerili", zaključuje se u saopštenju OO SD Berane.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније