Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 07. 2013. 08:18 >> 08:59
6

ZA IZMJENU ELABORATA

Kajošaj: Opština Tuzi ekonomski održiva

Čelnici Gradske opštine Tuzi tražili su hitnu izmjenu elaborata za punopravnu opštinu koji je naručio gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, a u kome se, prema informacijama Vijesti, navodi da bi nova opština imala budžet od 470 hiljada eura.

Oni su zatražili izmjenu zbog bojazni da bi nalaz, koji pokazuje da bi njeni prihodi bilo skoro četiri puta manji od onoga što sada dobija iz kase glavnog grada, izazvali reakciju opozicije i Demokratske unije Albanaca koja je članica tamošnje vladajuće koalicije.

Prema informacijama lista predsjednik Skupštine opštine Tuzi Fadilj Kajošaj zbog toga je optužio Mugošu da pokušava da predstavi opštinu Tuzi kao ekonomski neodrživu.

Na sastanku Komisije za izradu elaborata izvodljivosti o ekonomskoj opravdanosti samostalne opštine Tuzi, Kajošaj je kazao da je elaborat urađen po narudžbini Mugoše, kako bi Tuzi bili predstavljeni kao prostor koji ne može da živi bez Podgorice.

Prema informacijama Vijesti u elaboratu je navedeno da bi nova opština imala budžet od 470 hiljada eura. Prema sadašnjem budžetu, Tuzi iz gradske kase dobijaju oko 1,9 miliona eura.

Predsjednik GO Tuzi Franjo Ljuljđuraj kazao je da je još nije urađena konačna verzija elaborata, navodeći da će taj dokumenta biti predstavljen nakon praznika.

On je rekao da nije bilo nikakvih optužbi na račun gradske uprave i da je još rano govoriti o ponuđenim rješenji ma.

“Ne želimo ništa da prejudiciramo. Konačna verzija elaborata još nije urađena, a kada bude, javnost će sa njom biti upoznata ”, kazao je Ljuljđuraj.

Radna verzija elaborata koji je radila firma "Inestment and consulting DOO" predstavljena je u četvrtak članovima Komisije za izradu elaborata izvodljivosti o ekonomskoj opravdanosti samostalne opštine Tuzi.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније