Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ Pobjeda ]

09. 01. 2018. 08:53 >> 09:19
14

NIKOLIĆ PORUČIO

Građani, a ne Rusija odlučiće o predsjedniku

Ni Rusija, niti bilo koja druga država ne mogu uticati na izbornu volju građana Crne Gore i bilo bi plodotvorno za ozdravljenje naših međudržavnih odnosa da Moskva odustane od miješanja u unutrašnja crnogorska pitanja, kazao je u intervjuu Pobjedi Andrija Nikolić, predsjednik skupštinskog Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

Odgovarajući na pitanje očekuje li da će Rusija pokušati da se umiješa u predsjedničke izbore u Crnoj Gori, odnosno da će pokušati preko DF-a da nametne proruskog kandidata, kako se spekuliše u pojedinim zapadnim krugovima, Nikolić je rekao da će „o tome ko će biti predsjednik odlučivati isključivo građani Crne Gore“.

"Njihova dokazana politička mudrost najbolji je garant da će predsjednička funkcija biti opredijeljena kandidatu koji se, prije svega, afirmisao kao bespogovorno lojalan nacionalnim i državnim interesima Crne Gore", rekao je Nikolić.

On je saopštio i da Rusija danas komunicira samo sa predstavnicima opozicionih političkih partija, koji se javno deklarišu kao protivnici crnogorske države, i to, kako dodaje nije dobro.

"Istovremeno, nastavlja se inferiorna taktika crnogorske opozicije koja u borbi za vlast čeka instrukcije i pomoć sa strane. Nekad je to bio Beograd, danas je Moskva. Tome ne treba dodatnog tumačenja, jer su precizno identifikovani ključni akteri nedostojnog posla, u službi tuđih, a protiv interesa svoje države, kao i njihovi pomagači iz ostatka opozicije, koji su sve vrijeme glasno ćutali i relativizovali opasne namjere dojučerasnjih saboraca. Tačno je da je Crna Gora članstvom u NATO ojačala imuni sistem u odnosu na svaki eventualni pokušaj destabilizacije, poput onoga sa oktobarskih izbora, međutim, danas se i neke od najuticajnijih članica Alijanse suočavaju sa jakom spoljašnjom propagandom, sajber napadima, obavještajnom i finansijskom podrškom antizapadnim partijama. To teško možete spriječiti, ali je važno da se kao država efikasno odbranite od takvih nasrtaja", zaključio je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније