Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

10. 01. 2018. 12:57 >> 13:25

PEJOVIĆ - MARTIN

CG vodeća među kandidatima za članstvo

Pristupanje evropskoj porodici je zajednički cilj Crne Gore i EU, a brzina završetka pregovaračkog procesa i stupanje u članstvo zavisiće isključivo od individualnih rezultata, poručeno je sa sastanka ministra evropskih poslova Aleksandra Andrije Pejovića i predsedavajućeg Delegacijom parlamentarnog odbora EU i Crne Gore Dejvida Martina.

Kako je saopšteno iz Ministarstva evropskih oslova, Martin je istakao da je EU čvrsto riješena da u predstojećem periodu ojača svoje veze sa državama Zapadnog Balkana, doprinese intenziviranju reformskih procesa i tako omogući pristupanje Uniji.

"Istakao je da je Crna Gora, na temelju sopstevnih zasluga, izgradila dobar integracijski rezultat i da s pravom zauzima vodeću ulogu među državama kandidatima za članstvo. S tim u vezi je poručio da će Evropski parlament nastaviti da prati i podržava napredak Crne Gore prema članstvu", navodi se u saopštenju.

Martin je kako dodaju, izrazio zadovoljstvo nedavno održanim Parlamentarnim odborom za stabilizaciju i pridruživanje i iskazao očekivanje da i naredni sastanak zakazan u Crnoj Gori u julu 2018. bude jednako koristan za razmatranje napretka koji Crna Gora čini na evropskom putu.

Kako su kazali iz ministarstva, Pejović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se EU sve više okreće prema Zapadnom Balkanu, što, kkao su kazali, potvrđuje i sve veća zainteresovanost kako Evropske komisije i Savjeta, tako i Evropskog parlamenta.

"Poručio je da će Crna Gora iskoristiti pozitivne okolnosti kako bi u 2018. završila otvaranje preostalih pregovaračkih poglavlja i ubrzala rad na njihovom zatvaranju. Naglasio je posvećenost Vlade ostvarivanju rezultata u kontekstu vladavine prava odnosno ispunjenju privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније