Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

10. 01. 2018. 15:13   >>  14:47 7

DPS KOTOR

Jokić šest mjeseci skriva istinu

Šest mjeseci nakon pokretanja postupka Tužilaštva o slučaju državljanstva predsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića, građani tog grada nemaju odgovor da li su i zašto na izborima glasali za stranca, odnosno osobu koja je tada bila srpski državljanin, navodi se u saopštenju DPS-a Kotor.

Iz kotorskog DPS-a su kazali da su iz medija saznali da je Tužilaštvo utvrdilo, nakon izviđaja i provjera, "da su članovi DPS-a koje su Demokrate targetirale kao 'strance' - crnogorski državljani!".

"Tako se i ovaj pokušaj Bečićeve družine da sebi stvaraju alibi i lažno optužuju, pokazao kao neuspješan", navodi se u saopštenju DPS-a. Podsjećamo da su se u medijima još ljetos pojavili dokazi u vidu izvoda iz knjige državljana izdatih na dan 12.05. i 06.07.2017. godine iz kojih se nedvosmisleno vidi da Jokić ima državljanstvo Srbije i da ga je na osnovu svog zahtjeva iz 2011. stekao 2013. godine", navodi se u sapštenju.

Na osnovu ove činjenice, poručuju, Vladimir Jokić nije mogao biti kandidat na listi Demokrata na izborima u Kotoru, kao ni na listi za parlamentarne izbore.

"Pored Jokića još niz javnih funkcionera stranke Alekse Bečića je imalo srpsko državljanstvo i panično su pokušali od pokretanja 'afere državljanstvo' da ga se oslobode", navodi se u saopštenju.

Kotorski DPS čudi da je toliko komplikovano Vladimiru Jokiću da pred istim organom, pred kojim su njihovi članovi u kratkom roku pokazali da su državljani Crne Gore, odgovori na pitanje da li je na dan izbora za odbornika, bio srpski državljanin.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније