Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

10. 01. 2018. 15:31   >>  15:01

NA PRILOG U DNEVNIKU

AEM prihvatio još jedan prigovor DPS-a

Agencija za elektronske medije (AEM) prihvatila je prigovor DPS-a, podnijet zbog priloga emitovanog 11. novembra 2017. godine u Dnevniku 2 Javnog servisa, saopšteno je iz DPS-a.

"Prigovor AEM-u je upućen zbog priloga emitovanih u informativnoj emisiji Dnevnik u 19.30 sati od 11. novembra 2017, u kojoj je urednički tim RTCG emitovao izjavu Miodraga Lekića iz DEMOS-a, ali je izbjegao da javnosti predstavi i stavove DPS-a na ovu temu, koje je saopštio poslanik Nikola Rakočević", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a navode da je AEM prihvatila još jedan prigovor DPS-a i izrekla novo upozorenje Javnom servisu RTCG, "zbog neispunjavanja obaveze emitera da doprinosi cjelovitom i nepristrasnom informisanju javnosti o događajima u zemlji i inostranstvu (član 55 stav 6 Zakona o elektronskim medijima); neispunjavanja uslova za emitovanje televizijskog programa i to da vijesti moraju istinito i korektno predočiti činjenice, a različiti pristupi i mišljenja moraju biti primjereno zastupljeni, uz poštovanje razlika u mišljenjima o političkim ili privrednim pitanjima (član 56 stav 4 Zakona o elektronskim medijima; kršenja obaveze emitera da u proizvodnji informativnih programa, poštuje načelo nepristrasnosti, kao i da se događaji moraju vjerno prikazati, a različiti pristupi i mišljenja biti profesionalno i korektno zastupljeni (član 8 st. 1 i 2 Pravilnika o programskim standardima u elektronskim medijima)".

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније