Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

11. 01. 2018. 13:47   >>  13:17 3

ZVANIČNI KREMLJ

Optužbe o miješanju Rusije neosnovane

Zvanični Kremlj je saopštio da je neosnovan novi izveštaj demokrata u Senatu, gornjem domu američkog parlamenta, u kojem se govori o širenju ruskog miješanja u SAD i Evropi.

Crna Gora treba da bude na oprezu jer pritisak i uticaj Moskve mogu biti nastavljeni i nakon punopravnog članstva u NATO, navodi se u izvještaju koji su za Senat Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pripremili senatori iz reda Demokrata, a koji je objavio senator Ben Kardin.

Portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov rekao je da su "optužbe o navodnom miješanju upućene Rusiji apsolutno neosnovane".

U grupnom telefonskom razgovoru s novinarima, Peskov je danas rekao da "paranoidne brige" o navodnom ruskom miješanju "ne samo da štete bilateralnim odnosima, već i samim Sjedinjenim Državama".

Izveštaj je juče objavio najviše rangirani demokrata u odboru Senata za spoljne poslove, Ben Kardin koji je rekao da, dok američki predsjednik Donald Tramp na međunarodnom planu ne radi ništa, ruski predsjednik Vladimir Putin "nastavlja da poboljšava svoj asimetričan arsenal i traži dalje mogućnosti da omete vlade i podrije podršku demokratskim i međunarodnim institucijama koje su SAD i Evropa gradili posljednjih 70 godina".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније