Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

11. 01. 2018. 17:09   >>  16:40 1

KOPITOVIĆ O ULCINJU

Unaprijedićemo uslove za razvoj sporta

Demokrate u Ulcinju nastupaju, između ostalog, sa zadatkom da značajno unaprijede uslove za razvoj sporta, jer su sportisti naši najbolji ambasadori, ocijenio je nosilac liste Demokrata na izborima u Ulcinju, Miloš Kopitović.

Demokrate smatraju da stanje u kojem se nalaze mladi i sport u Ulcinju nije na zadovoljavajućem nivou.

"Trudićemo se da obezbijedimo sve ono što smo već obezbijedili u lokalnim samoupravama u kojima su nam građani ukazali povjerenje. U konkretnom slučaju to znači sljedeće: u svim sportskim klubovima koji se finansiraju iz budžeta Opštine, najmlađim članovima članarine neće biti naplaćivane. Tereni u prigradskim naseljima će biti obnovljeni, kontrukcije koševa i golova, kao i ostali sadržaji zamijenjeni ili sanirani. Primjera radi, vlast koju Demokrate vrše u Herceg Novom, domaćinskim upravljanjem obezbjedila je besplatnu sportsku opremu za 600 sportista. Drugim riječima, Demokrate su ponovo pokazale kako se odgovorno vrši vlast, uz visok stepen društvene svijesti da se vlast stavi u funkciju građana i njihovog blagostanja", navodi Kopitović.

Kopitović ističe da nema razloga da tako ne bude i sa Ulcinjem.

"Naš program je zasnovan na principu problem-rešjenje. U okviru istog, među najvećim nedostacima u sportskoj infrastrukturi izdvaja se nepostojanje bazena, a grad kao što je Ulcinj svakako zaslužuje zatvoreni bazen, kako bi se građanima pužila prilika da i u zimskim uslovima upražnjavaju taj vid sportske aktivnosti. Osim toga, u sportskim salama u ulcinjskim školama veoma su česti problemi sa grijanjem, koje je neispravno ili uopšte nije u funkciji, naročito u svlačionicama", navodi Kopitović i dodaje:

"Nadalje, izgradnja fudbalskog stadiona, odnosno terena za FK Otrant, pošto isti, nema lično svoj teren već igra mečeve na terenu 'HTP OLYMPIC' mora biti u vrhu prioriteta kada je ova oblast u pitanju. U toku sezone, Demokrate će akcenat staviti na sportska dješavanja na pijesku (fudbal, odbojka). U prilog tome, podsjećamo da se do prije deset godina održavao impozantan sportski događaj na maloj plaži 'PRO BEACH SOCCER'. Takve događaje ćemo ponovo oživjeti."

Kopitović navodi da Opština Ulcinj ima sve potrebne kapacitete, dodajući da je izvanredno područje za pripreme sportista, koje nije iskorišćeno na pravi način.

"Mora se raditi na samoj organizaciji i marketingu Ulcinja kao prave i savršene destinacije za sportske pripreme i održavanje sportskih događaja. Pored svega navedenog, gradu su potrebne trim staze, ali i biciklističke staze, kao i najmanje dva, tri parka za 'street workout'. Demokrate će uskoro svim građanima i građankama Ulcinja, kao i ukupnoj javnosti, predstaviti pomenuti sveobuhvatan program, napisan po principu problem-rješenje, u kojem će svakako svoje mjesto naći i najbolja rješenja za najveće probleme iz oblasti sporta", zaključio je Kopitović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније