Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG ]

11. 01. 2018. 21:00 >> 05:11
1

ĐUROVIĆ OČEKUJE

Bugarska da osnaži politiku proširenja

Bugarska, koja od početka godine predsjedava Evropskoj uniji, ima dosta mehanizama u rukama da se bori za snažniju politiku proširenja i da nešto konkretizuje na tom planu. To je, gostujući u Dnevniku TVCG, ocijenila bivša ministarka evropskih integracija i profesorica na Ekonomskom fakultetu Gordana Đurović.

Bugarska je, kako navodi, zemlja koja razumije šta znače mjerila, višegodišnje pregovaranje i borba za ravnopravni tretman država koje su unutar i onih koje ulaze u EU.

"Mislim da taj veliki samit EU koji je najavljen za 17. maj svakako je za nas vrlo važan datum i samim tim ono što će biti u dokumentima da mi kao zemlja ozbiljno prihvatimo, kao narednu agendu koju treba ispuniti.", rekla je Đurović.

Ona je kazala da se sa nestrpljenjem očekuju ocjene koje će naći u aprilskom Izvještaju o napretku zemalja u procesu integracija.

"Dosta je vremena prošlo od novembra 2016. Dosta se dešavalo po pitanjima svih kriterijuma pristupanja - političkog, pravnog, ekonomskog i administrativnog", rekla je Đurović.

Nekadašnja ministarka ističe da svi sa nestrpljenjem očekuju evropske ocjene.

"To je bio prostor i vrijeme da se dosta toga notifikuje. Prvenstveno na putu stručnih razgovora o pristupanju, ali istovremeno i mnogo tih izazova koji stoje pred nama kad je u pitanju zatvaranje poglavlja", kazala je Đurović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније