Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

12. 01. 2018. 10:58   >>  10:23

PEJOVIĆ S EUROPOSLANICIMA

Ključna godina za ubrzanje pristupanja EU

Crna Gora je ostvarila dobar rezultat na polju evropske integracije, a nastavak reformi, posebno tokom 2018. će biti ključan za postepeno zaokruživanje pregovaračkog procesa i nastavak politike proširenja EU, ocijenjeno je tokom razgovora koje je ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović imao u Briselu s europoslanicima iz Njemačke i Hrvatske Knutom Flekenštajnom, Biljanom Borzan i Željanom Zovko.

Kako je saopšteno iz Ministarstva evropskih poslova, sagovornici su razmijenili mišljenja o situaciji u EU i regiji, kao i dinamici politike proširenja, te predstojećim obavezama Crne Gore u procesu pristupanja.

"Pejović je predstavio planove tokom aktuelnog bugarskog i narednog austrijskog predsjedništva EU istakavši da je Vlada odlučna da do kraja mandata, a posebno tokom ove godine, intenzivira rad na završetku obaveza u svim poglavljima, s fokusom na oblasti obuhvaćene vladavinom prava", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, "europoslanici su ocijenili da Strategija za Zapadni Balkan čije se usvajanje očekuje u februaru, izvještaji Evropske komisije za države kandidate i potencijalne kandidate u aprilu i samit o Zapadnom Balkanu koji će se u Sofiji održati u maju, ukazuju na intenzivan period na polju evropske integracije Zapadnog Balkana i potvrđuju odlučnost EU, da, zajedno s državama regiona radi na njihovoj punoj integraciji".

Europoslanici su, kako je saošpteno iz ministarstva, prenijeli punu podršku za napredovanje u reformskim procesima i iskazali spremnost za tješnju saradnju i razmjenu znanja i iskustva s crnogorskim institucijama i pregovaračkim timom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније