Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

12. 01. 2018. 18:55   >>  18:32 2

LJUKOVIĆ SAOPŠTIO

"Povezanost s komšijama za prosperitet Ulcinja"

Kandidat za odbornika URA Ulcinj, zadužen za politku prekogranične saradnje, Ajet Ljuković saopštio je da je uslov ekonomskog prosperiteta Ulcinja dobra povezanost sa komšijskim opštinama.

“Program URA za Ulcinj je vrlo konkretan i veliku pažnju smo posvetili diverzifikaciji ulcinjske ekonomije, koja ne treba da se isključivo bazira na turističkim uslugama, i ako nam je to prioritena privredna grana. Smatramo važnim prekograničnu saradnju, naročito sa Skadrom i kao buduća lokalna vlast preduzećemo niz aktivnosti kako bi insfrastrukturalna povezanost bila umnogome poboljšana”, istakao je Ljuković.

On je kazao da je URA u svom programu navela da se zalaže za proširenje graničnog prelaza Sukobin, koji je usko grlo komunikacije, a koji vremenom mora postati prohodan i za robni trasport.

 “Moderan postojeći granični prelaz za sve vrste roba, kao i otvaranje novih graničnih prelaza, osiguraće veći razvoj naročito seoskog područja, što do sada nije bio slučaj, a biće i značajan podsticaj za poljoprivredu”, naveo je Ljuković.

On je naglasio da pogram URA takođe tretira pitanje plovnosti rijeke Bojane, koja bi umnogome poboljšala turističku ponudu kako Ulcinja i Skadra, tako i cjele Crne Gore i Albanije.

 “Zalagaćemo se da državni organi u saradnji sa loklanim vlastima preduzmu sve aktivnosti kako bi projekt plovnosti rijeke Bojane ponovo oživio. Na taj način vratićemo život rijeci, ali i osmjehe turistima, ribarima i brodovalsnicima”, istakao je on.

Ljuković je naveo i da će brojne druge ideje iz programa “Ulcinj novim genracijama” uskoro biti prezentovane, te da će 16 novih politika za grad biti pravo osvježenje za sve one koji vide Ulcinj kao jednu od najbogatijih opština u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније