Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

14. 01. 2018. 09:12 >> 08:41

BERANE

OIK odbio Stranku pravde i pomirenja

Opštinska izborna komisija Berana rješenjem odbila je da proglasi izbornu listu „Stranka pravde i pomirenja – Berane za pravdu“ (SPP), prijavljenu za izbore raspisane za 4. februara 2018, saopšteno je iz SPP-a.

"OIK Berana nije uvažila naš zahtjev za primjenom afirmativne akcije definisane članom 43 Zakona o izboru odbornika i poslanika a u vezi sa prihvatanjem tzv. manjinske liste za koju je trebalo 150 potpisa. Komisija je u svom odlučivanju vodila računa prije svega o političkim interesima partija koje su ih delegirale, a u smislu primjene zakona, nastojala politički interes podvesti pod kakav-takav pravni okvir, upravo na štetu zakonitosti", istakli su oni.

Kako su kazali iz SPP-a, imajući u vidu činjenicu da su ispunili zakonom predviđene uslove, nezakonito rješenje će biti osporeno pred nadležnom Državnom izbornom komisijom i vjeruju da će nakon drugostepenog odlučivanja ta lista biti uvrštena u izborni proces.

"Koristimo priliku da se zahvalimo građanima Berana koji su podržali našu listu uz obećanje da ova stranka neće iznevjeriti njihovo povjerenje i da će iskoristiti sva zakonska sredstva da se pojavi na izbornom listiću lokalnih izbora u Beranama zakazanih za 4. februar 2018.", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније