Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R. [ Mina ]

14. 01. 2018. 15:52 >> 15:18

PREDSTAVIO IDEJE

Harasani želi reforme lokalne uprave

Član Glvanog odbora URA i kandidat za odbornika u Ulcinju, Ilir Harasani, predstavio je ideje te partije za reformu lokalne admisnitracije, koja je jedna od glavnih politika u programu stranke na predstojećim lokalnim izborima.

On je istakao da ključ reforme uprave leži na tri glavna stuba, a to su modernizacija lokalne uprave, vraćanje povjerenja u organe lokalne uprave i sistematizacija i poboljšanje radnog ambijenta.

"Lokalna uprava je procesor početka, razvijanja i završetka svake procedure od kojih umnogome zavisi razvoj grada i blagostanje građana. Sigurni smo da će moderznizacijom uprave, doći do pojednostavljivanja procedura, čime će biti zadovolnji građani ali i administrativni poslenici", naveo je Harasani.

Radiće, kako je istakao, na promociji nove kulture odnosa sa građanima, nudeći reforme koje će povećati odgovornost i transparetnost rada lokalnih organa.

Kazao je i da je URA u svom programu navela vraćanje povjerenja građana Ulcinja u lokalnu upravu i da je to važna pretpostavka budećeg razvoja.

"Do željenog povjerenja možemo doći kroz profesionalne standarde, što će voditi povećanju svijesti građana o mogućnostima ostavrivanja svojih prava, što sada nije slučaj", rekao je Harasani.

Kao treći stub refomre admistracije koji se navodi u programu URA, Harasani navodi da on leži u poboljšanju i sistematizaciji radnog ambijenta lokalne admistracije.

"To ćemo uraditi tako što ćemo implementirati razvojnu strategiju, donijeti akcione planove za kratkoročne i dugoročne ciljeve i formirati posebni savjet za razvoj i unapređenje lokalne uprave u cilju stavranja najboljeg ambijenta za zaposlene", kazao je Harasani.

Takav plan će, dodaje se, brzo reflektovati brojnim benefitima za građane, koji će primjetiti veću efiksnost, profesionaliazam i predanost u radu administracije.

Navodi se i da je ovo dio ideja iz programa "URA - Ulcinj novim generacijama", koji će biti predstavljen kroz politiku efiksne uprave za Ulcinj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније