Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

15. 01. 2018. 13:36 >> 17:50

OD SRIJEDE KONSULTACIJE

Brajović: Zajednički do datuma izbora

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović u srijedu 17. januara počeće konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, oko datuma održavanja predsjedničkih izbora.

Brajović je uputio poziv na konsultacije predsjednicima parlamentarnih stranaka povodom predsjedničkih izbora koje će, kako navodi, raspisati u zakonom predviđenom roku do 20. januara.

"U pismu predsjednicima parlamentarnih stranaka, predsjednik Skupštine izražava namjeru da prije sprovođenja svoje ustavne obaveze raspisivanja predsjedničkih izbora, u duhu dobre političke prakse razmijeni mišljenja sa izabranim predstavnicima građana", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Skupštine, kako navodi i na ovaj način želi da konstruktivnim razgovorom svim parlamentarnim strankama omogući da stavovima i prijedlozima zajednički daju doprinos fer i demokratskom izbornom ambijentu.

"Predsjednik Brajović će takođe predsjednike partija obavijestiti o dolasku Misije ODIHR-a za procjenu stanja koja će na poziv državnih organa Crne Gore boraviti u našoj zemlji. Cilj misije je procjena predizbornog ambijenta i pripreme predstojećih izbora, na osnovu kojih će ODIHR donijeti odluku o sprovođenju neophodnih aktivnosti u posmatračkom procesu", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније