Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

15. 01. 2018. 21:01 >> 20:28
12

KOALICIJA SAOPŠTILA

"Zdravo Berane riješilo nagomilane probleme"

Koalicija "Zdravo Berane" je nakon pobjede 2014. krenula u rješavanje nagomilanih problema u toj Opštini, usvojila prostorno urbanistički plan, a 2015. izmirila sva zaostala dugovanja na ime ličnih dodataka, dok je u decembru prošle godine isplaćena novembarska plata sa svim porezima i doprinosima po tom osnovu, saopšteno je iz te koalicije.

"Počela je realizacija investicija od preko 20 miliona eura: izgradnja nove kanalizacione mreže sa pogonom za prečišćavanje otpadnih voda (vrijednosti 13 miliona eura sa rokom završetka 2018.), izgradnja četiri stambene zgrade na Rudešu sa 94 stana za raseljena lica (vrijednosti 3,5 miliona eura), poboljšanje vodosnabdijevanja grada izgradnjom rezervoara na Jasikovcu, zamjena vodovodne mreže na glavnom gradskom vodovodu (vrijednost projekta 1,5 miliona eura),nove crpne stanice kao i dvije stanice za automatsko hlorisanje voda - Salača i Dapsiće (ukupna vrijednost radova oko 800.000 eura)", poručili su iz koalicije Zdravo Berane.

Kako su naglasili, realizovano je i uspostavljanje regionalnog biznis-centra sa biznis inkubatorom na sjeveroistoku Crne Gore u biznis zoni Rudeš (vrijednost projekta 630.354 eura , rekonstruisane fasade na zgradama u ulici Mojsija Zečevića, koje su dobile novi moderan izgled (vrijednost radova 70.000 eura), asfaltirano je 15 km i 475 m puteva u gradskim i seoskim mjesnim zajednicama, urađeno 17 km nove ulične rasvjete, počeli radovi na sanaciji odlagališta otpada „Vasove Vode“ (vrijednost radova 657.477 eura), započeti radovi na izgradnji regionalne stočne pijace (procijenjena vrijednost 257.000 eura) i nabavljena oprema za Službu zaštite i spasavanja u vrijednosti od 72.339 eura.

"Izgrađen je azil za pse lutalice, a nova hala sportova je u fazi dobijanja upotrebne dozvole i svakog časa se očekuje njeno puštanje u rad na radost svih sportista koji su ovih 6 godina bili prinuđeni da budu domaćini u drugim gradovima, kao i na radost svih ljubitelja sporta u gradu. Potpuno je rekonstruisana po UEFA standardima istočna tribina fudbalskog stadiona (vrijednost radova oko 1,5 miliona eura). Otpočeo je sa radom rekonstruisani hotel `Berane`. Novoosnovani festival `Tunder fest` postao je prepoznat u regionu, a koncerti za Dan opštine okupljali su više hiljada naših sugrađana. Ponovnim pokretanjem rudnika mrkog uglja upošljeno je oko 150 radnika. Stipendiranje studenata sa prosjekom većim od 8,5 je ustaljena praksa, a uskoro će biti otvoren novi univerzitetski centar čija je vrijednost više miliona eura. Rekonstruisane su i dvije ulice u centru grada Teramska ulica i ulica Đeda Vojvodića koje ostavjaju poseban utisak na svakog prolaznika", istakli su iz vladajuće koalicije u Beranama.

Podsjetili su da je Opština Berane dobila specijalnu nagradu za oblast upravljanja lokalnim javnim finansijama, u funkciji stvaranja održivih lokalnih zajednica, u realizaciji programa „Najbolje prakse u lokalnoj samoupravi Crne Gore“ 2015.

"Takođe, Opština je dobila nagradu za najbolje prakse u lokalnoj samoupravi za kancelariju za pripremu i realizaciju projekata u opštini Berane u oblasti realizacije projekata putem međunarodne saradnje. Poseban akcenat je stavljen na obrazovanje, a opština Berane već četvrtu godinu za redom učenicima osnovnih škola obezbjeđuje besplatne udžbenike za sve razrede, po čemu smo jedina opština u regionu. Ovo je samo dio odgovornog odnosa i onoga šta je koalicija `Zdravo Berane`, zajedno sa svojim građanima uradila, i šta će nastaviti i poslije 4.februara", saopštili su.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније