Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

16. 01. 2018. 12:12 >> 11:51

ZDRAVO BERANE

Tužilaštvo da ispita podjelu socijale

Koalicija Zdravo Berane pozivala je Specijalno tužilaštvo da se izjasni povodom, kako tvrde, zloupotreba u radu Centara za socijalni rad u Beranama i Andrijevici.

U toj koaliciji navode da su centri u Beranam i Andrijevici dijelili socijalnu pomoć osobama koje nijesu bile materijalno ugrožene.

"Zdravo Berane je javno objavilo imena i prezimena tih osoba, kao i vrijeme kada se to dešavalo. Podsjećamo Vas da je u tom pravcu 2016. godine i vođen sudski spor protiv Arsović Save, direktora pomenutog Centra pred Osnovnim sudom u Beranama", navodi se u saopštenju te koalicije.

Od tužilaštva traže da se izjasni da je jednokratna pomoć davana suprotno Zakonu o dječijoj i socijalnoj zaštiti i Pravilniku o bližim uslovima za ostvarivanje prava iz socijalne zaštite ili su, kako navode, te osobe zaista bile u stanju socijalne potrebe za jednokratnu pomoć.

"Koalicija Zdravo Berane će upoznati i predstavnike međunarodne zajednice sa ovom presudom, kao i činjenicama vezanim za pomenute zloupotrebe od strane Centra za socijlani rad i staranje", navodi se u saopštenju Koalicije "Zdravo Berane".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније