Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.V.

16. 01. 2018. 19:15 >> 18:43
5

KOALICIJA SDP-DEMOS

Mladi primorani da napuštaju Berane

Za loše stanje u Beranama odgovorni su državna ali i lokalna vlast, koja za protekle četiri godine nije riješila nijedno životno pitanje, ocijenili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Kandidat za odbornika koalicije SDP-Demos, Dino Hadžialjević, saopštio je da je Berane u svojoj prošlosti dalo veliki broj pisaca, umjetnika i sportista, danas grad u kojem mladi ljudi nemaju mogućnost da iskažu svoje potencijal.

“Zbog nezaposlenosti mladi su primorani da napuštaju svoj zavičaj, zbog čega grad na Limu već dvije decenije karakteriše depopulacija koja poprima razmjere humanitarne katastrofe”, navodi se u saopštenju Hadžialjevića.

Za ovakvo stanje, kako je dodao, odgovorni su politički akteri sa državnog i lokalnog nivoa.

“Sa jedne strane imamo poharu od strane DPS-a i satelita sa državnog a sa druge prilično nesposobnu lokalnu vlast koja nije riješila skoro ni jedno bitno životno pitanje u protekle četire godine. Umjesto toga su se pojedinci često bavili pitanjima koja dijele a ne ujedinjuju Berance. Zbog želje da zadrže status quo, najgori odnos imaju prema perspektivnim mladim ljudima, čije progresivne ideje percipiraju kao prijetnje”, naveo je Hadžialjević.

Koalicija SDP-Demos će, kaže on, promovisati vrijednosti koje će omogućiti mladima da iskažu svoj puni potencijal, nezavisno od partijske pripadnosti ili nedostatka iste.

“Zbog želje da mladima stvori što bolji ambijent za razvoj i napredak u fokusu politike SDP-a biće poboljšanje uslova u kojima uče osnovci i srednjoškolci. Naš prioritet biće izgradnja savremenog sportskog centra, organizovanje besplatnih seminara, kurseva jezika i računara, kao i obezbjeđivanje stipendija za najbolje srednjoškolce i studente. Svjesni činjenice da se temelji za obrazovanje stiču u najranijem školskom periodu i da živimo u vremenu u kojem je rad na računaru osnovna vještina neophodna mladim ljudima, naša partija ima za cilj da obezbijedi laptopove svim prvacima u beranskoj opštini”, poručio je Hadžialjević.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније