Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

17. 01. 2018. 12:47   >>  12:14

PREDSTAVNICI MISIJE

ODIHR će ocijeniti pripremu izbora

Misija ODHIR-a baviće se ocjenom predizbornog ambijenta i pripreme predstojećih predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, na osnovu kojih donijeti odluku o sprovođenju neophodnih aktivnosti u posmatračkom procesu, a na poziv državnih organa Crne Gore.

 

To je saopšteno nakon sastanka predsjednika parlamenta Ivana Brajovića sa predstavnicima Misije ODIHR-a, Ričardom Lapinom i Tamarom Otiašvili.

Brajović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, iskazao zahvalnost ODHIR-u na kontinuirano dobroj saradnji, pozitivnom izvještaju i preporukama nakon posljednjih parlamentarnih izbora.

"Usvajanje preporuka je rezultiralo izmjenama u dijelu izbornog zakonodavstva, čime je dodatno unaprjeđen izborni ambijent. Gotovo sve preporuke, tačnije 17 od predviđenih 18 je obuhvaćeno izbornim zakonima za koje je bila potrebna podrška natpolovične većine poslanika, dok jedan zakon nije usvojen zbog neučestvovanja opozicije u radu Skupštine", navodi se u saopštenju.

Brajović je sagovornike upoznao sa aktivnostima Skupštine i konstatovao da je neophodna posvećenost političkih subjekata i institucija u pripremama za predstojeće izbore.

Na sastanku je pored izmjena izbornog zakonodavstva takođe bilo riječi i o načinu rada i procedurama u okviru pojedinih odbora i skupštinskog plenuma.

Brajović je saopštio da će parlament ostati otvoren za buduće sugestije i preporuke ODHIR-a, radi postizanja što većeg stepena povjerenja svih strana u izborni proces u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније