Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

17. 01. 2018. 15:42 >> 15:24
1

DEMOKRATE PORUČILE

U Ulcinju će se opet raditi i graditi

U Programu ulcinjskog Odbora Demokrata, koji su kako navode, koncipirali po sistemu problem-rješenje, ponudiće građanima i građankama novu sliku, za novu budućnost Ulcinja, koji će, kako poručuju "opet raditi, graditi i živjeti".

Kako navode u saopštenju, ponudiće rješenje za problem saobraćajne gužve tokom sezone.

„Tako su saobraćajne gužve, a nerijetko i kolapsi, česta slika na ulicama Ulcinja. Rješenje ovog problema Demokratska Crna Gora vidi u izgradnji zaobilaznica oko urbanih naselja“, navodi Ivana Rolović, kandidatkinja za odbornicu Demokrata u Ulcinju.

Kaže i da je nepostojanje gradskog prevoza nedopustivo.

„Shodno tome, naš cilj je organizovanje istog kroz privredno društvo čiji je osnvač lokalna samouprava ili uvođenje autobuskog saobraćaja po principu privatno – javnog partnerstva u toku cijele godine, čime bi se podigao kvalitet i olakšao život građana, a samim tim bi se uvećao i priliv novca u opštinsku kasu“, poručila je Rolović.

Navodi i da nelegalana gradnja prijeti da uništi mediteranski duh crnogorskog primorja.

„Potrebno je zavesti komunalni red, a da je to moguće najbolje govore rezultati rada u opštinama Kotor, Budva i Herceg Novi, u kojima su Demokrate nosioci vlasti. Nema razloga da ne bude tako i sa Ulcinjom, samo je potrebno dovršiti započete urbanističke planove i realizovati gradnju po zakonskim regulativama i normama“, poručuje Rolović.

Među problemima navodi i nedostatak silaznih rampi i zvučnih semafora za osobe sa invaliditetom, kao i nedostatak trotoara za pješake.

„Izgradnja potrebne nepostojeće infrastrukture i proširenje postojećih kapaciteta je prioritet, jer osobama sa invaliditetom, kao i svim građanima se mora omogućiti da nesmetano obavljaju svakodnevne obaveze i žive sa osjećajem sigurnosti u svom gradu“, poručila je funkcionerka Demokrata.

Veliki problem za opštinu Ulcinj jesu, kako kaže Rolović i gužve na magistralnom putu Ada Bojana –Ulcinj tokom sezone.

„Potrebno je asfaltiranje već postojeće dionice “Brijeg mora”, kojom će se nesmetano omogućiti i rasteretiti saobraćaj u oba smjera i to po ubrzanom postupku“, zaključila je Rolović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније