Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

18. 01. 2018. 14:06 >> 13:37
1

KOPRIVICA PORUČIO

Bježe od reforme medijskog zakonodavstva

Bježeći od reforme medijskog zakonodavstva, aktuelna vlast pokazala je da ima strah od toga da se uspostavi nezavisno tijelo, u skladu sa preporukom OEBS-a, poručio je potpredsjednik i poslanik Demokrata Momo Koprivica.

On navodi da nije tačna izjava predsjednika Skupštine i lidera SD-a Ivana Brajovića da su svi zakoni koje tretitaju preporuke OEBS-a usvojeni osim Zakona o izboru odbornika i poslanika, za koji se traži dvotrećinska većina u Skupštini.

“Postavlja se pitanje da li su usvojeni medijski zakoni koje je preporučio OEBS i u skladu sa preporučenim smjernicama OEBS-a? Da li je za medijske zakone potrebna dvotrećinska većina? Zašto gospodin Brajović obmanjuje domaću i međunarodnu javnost i da li ovo sve znači da aktuelna vlast želi da kontaminira izbornu atmosferu nakon udara na Javni servis i medijske slobode i nakon zaštite medijskih blatoida koje je i OEBS u svojim izvještajima naznačio kao klevetničke?”, pita Koprivica.

On kaže da je aktuelna vlast pokazala da ima strah od toga da se uspostavi nezavisno tijelo, u skladu sa preporukom OEBS-a.

“Ne samo što nijesu implementirane preporuke OEBS-a, nego je na planu medija ostvaren ozbiljan nazadak imajući u vidu politički motivisanu hajku na članove Savjeta RTCG, kao i njihove smjene, ali i smjenu člana Savjeta AEM-a, koji se zalagao da se pravno stane na put hajkanju one televizije, koja je kao klevetnička i pristrasna okarakterisana i u samom Izvješaju OEBS-a”, poručio je poslanik Demokrata.

Koprivica navodi da su upravo medijske slobode uslov evropskih integracija.

“Ne samo da su medijske slobode, poštovanje autonomije i istinske nezavisnosti javnog servisa i sprečavanje klevetničkog blaćenja, uslov za evropske integracije, relaksiranje društvene atmosfere i fer izbore, nego su ono što nalaže i istorijski razvitak Crne Gore, jer je sklonost istini uvijek bila znak njenog etičkog raspoznavanja kroz vjekove”, zaključio je Koprivica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније