Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

18. 01. 2018. 15:38 >> 15:16

PEJOVIĆ SA SPREJEM

Podrška MEP-u prioritet Evropske banke

Podrška Ministarstvu evropskih poslova u izgradnji institucionalnih kapaciteta za sprovođenje reformi biće jedan od ključnih prioriteta Evropske banke za obnovu i razvoj (EBOR) u Crnoj Gori u narednom periodu, poručeno je sa sastanka ministra evropskih poslova, Aleksandra Andrije Pejovića s šefom kancelarije EBOR-a u Crnoj Gori, Japom Sprejem.

"Pejović i Sprej su razmijenili mišljenja u vezi sa saradnjom EBOR-a i Vlade Crne Gore, u cilju postizanja bolje efikasnosti u četiri prioritetne oblasti: saobraćaju, energetici, unapređenju poslovnog ambijenta i povećanja zaposlenosti u privatnom sektoru kroz formiranje posebne jedinice za nadgledanje i evaulaciju", saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova.

Pejović je ocijenio da EBOR može biti od velike pomoći Vladi prilikom ispunjavanja ključnih ciljeva, naročito imajući u vidu da se ekspertiza Evropske banke podudara s prioritetima crnogorske Vlade, poput unapređenja investicijskog ambijenta, smanjenja nezaposlenosti i sistemskog jačanja proizvodne i izvozne ekonomije.

"Posebno je ukazao na značajnu saradnju koju su Vlada i ova Banka ostvarili u zajedničkim projektima u infrastrukturi koje finansijski podržava Evropska unija, što daje odličan osnov za dalju saradnju. Sprej je istakao da ga raduje što su razgovori između EBOR-a i Vlade Crne Gore donijeli konkretne rezultate, jer je EBOR, kroz konsultacije s različitim akterima odlučila da svoje aktivnosti u Crnoj Gori fokusira na dijalog privatnog i javnog sektora, institucionalne kapacitete za sprovođenje reformi, uspostavljanje e-uprave i izgradnju kapaciteta u oblasti konkurentnosti", istakli su iz MEP-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније