Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

18. 01. 2018. 19:17 >> 18:51

RAJČIĆ REAGOVAO

"Glavni grad ne može da utiče na cijene"

Glavni grad nema zakonsku mogućnost da utiče na smanjenje cijene gradskog prevoza, jer tu funkciju u Podgorici obavljaju tri privatna prevoznika, koji funkcionišu po tržišnim principima, saopštio je odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Glavnog grada, Vladimir Rajčić.

On je, reagujući na saopštenje Foruma mladih Socijaldemokratske partije (SDP), podsjetio da cjenovnik usluga u linijskom gradskom i prigradskom prevozu, shodno Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju, utvrđuje prevoznik, pojedinačno za svaki registrovani i ovjereni red vožnje koji dostavlja nadležnom organu lokalne uprave.

“Kada bi se predsjednik Foruma mladih SDP-a Podgorica, Jovan Dašić, uputio u problematiku o kojoj govori, znao bi da svi razlozi koji su doveli do poskupljenja javnog prevoza, a to su povećanja cijene goriva, energenata, rezervnih djelova i održavanja, povećanja zarada zbog odliva radne snage i smanjenje povraćaja akcize, nijesu u domenu Glavnog grada”, naveo je Rajčić u saopštenju.

Forum mladih SDP-a pozvao je predstavnike Glavnog grada da u dogovoru sa predstavnicima gradskog prevoza preduzmu konkretne mjere da se ne povećavaju cijene mjesečnih karata.

“Koliko Dašića interesuje javni prevoz u Podgorici i njegova cijena, govori i njegov poziv da Glavni grad ponudi određene subvencije gradskim prevoznicima kako bi cijena karata ostala ista. Za infomaciju Dašiću, budžetom Glavnog grada su za svaku godinu pružanja usluga prevoza u gradskom saobraćaju opredijeljena sredstva za subvenciju prevoznika”, objasnio je Rajčić.

On je dodao da će se realizovanjem projekta elektronske karte značajno izmjeniti stanje u gradskom prevozu i da će Glavni grad stvoriti mogućnost da bude korektivni faktor i kontrolor cijena i dešavanja u toj oblasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније