Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 01. 2018. 22:22 >> 21:50

ŠUŠTER DEMOKRATAMA

"Demagogija i neistine SNP juniora"

Portparol Socijaldemokrata Crne Gore Stefan Šušter kazao je, reagujući na izjavu funkcionera Demokrata Moma Koprivice da Ivan Brajović obmanjuje javnost, da nijesu ništa drugo očekivali kada su u pitanju "SNP juniori, sem još jednog kancelarijskog saopštenja punog demagogije i neistina".

Koprivica je, ranije danas, kazao da nije tačna izjava predsjednika Skupštine i lidera SD-a Ivana Brajovića da su svi zakoni koje tretitaju preporuke OEBS-a usvojeni osim Zakona o izboru odbornika i poslanika, za koji se traži dvotrećinska većina u Skupštini.

"Da su učestvovali u reformi izbornog zakonodavstava i bili odgovorni prema građanima od kojih redovno svakog mjeseca uzimaju pare za plate, iako ne dolaze na posao, onda ne bi mlatili praznu slamu", istakao je Šušter.

On je ponovio da su gotovo sve preporuke, tačnije 17 od predviđenih 18, obuhvaćene izbornim zakonima za koje je bila potrebna podrška natpolovične većine poslanika, dok jedan zakon nije usvojen zbog neučestvovanja opozicije u radu Skupštine.

"Moramo priznati da smo, umjesto ovog saopštenja, očekivali da još jednom uvesele crnogorsku javnost podacima o tome koliko su domaćinstava obišli u Ulcinju i Beranama i koliku procentualnu podršku imaju u tim gradovima. Očigledno da su poslije rezultata izbora u Petnjici, Mojkovcu, Tuzima i na Cetinju, koji su kristalno jasno ogolili stepen obmanjivanja naših građana svakodnevnim fabrikovanjem neistinih podataka o podršci toj partiji, sada teren obmana prenijeli na štancovanje ovakvih kancelarijskih saopštenja", navodi Šušter.

Portparol SD je poručio "partiji SNP u ambicijama pregorjelih juniora i SNP veterana uništavanja crnogorske državnosti", koja se izolovala od ostalih predstavnika građanske opozicije, da to što su izbjegli ozbiljan rad na unaprjeđenju izbornog zakonodavstva i implementaciji preporuka ODIHR-a, ne opravdava njihovo namjerno neznanje, čiji je cilj zamajavanje građana.

"Kao što kaže jedna mudra izreka: Nije sramota i nije šteta ne znati, ali je sramota i šteta pretvarati se da znaš ono što ne znaš", zaključio je Šušter.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније