Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

19. 01. 2018. 15:30   >>  14:57 12

DPS SAOPŠTIO

"Procurio skandalozni sporazum `Zdravih Berana`"

Beranski DPS je saopštio da je u javnost procurio sporazum koji su predstavnici koalicije Zdravo Berane "u cilju održavanja na vlasti po svaku cijenu" potpisali 31.07.2016. s svojim odbornikom Velimirom Đurišićem.

"Kao nevjerovatan detalj izdvajamo da su se ovim skandaloznim Sporazumom predstavnici DF-a i SNP-a, nakon tri godine vršenja vlasti u Beranama, obavezali da će predsjednik Skupštine Opštine Goran Kiković konačno početi da obavlja posao za koji je plaćen, te da će izvršavati obaveze po Zakonu o lokalnoj samoupravi, Statutu i Poslovniku o radu Skupštine?! Potpisnici Sporazuma su se takođe obavezali da će odbornika Đurišića ubuduće podržavati za sve što procijene da je u pravu, a vezano za funkcionisanje lokalne vlasti, na klubu odbornika DF-a", saopštio je DPS.

Kako su kazali iz te partije, najzanimljiviji je dio Sporazuma da je  dogovor „da se zapošljavanja u organima lokalne uprave i preduzećima čiji je osnivač Opština Berane od strane DF-a ne mogu vršiti bez prethodnog usaglašavanja i obavještavanja odborničkog kluba DF-a“.

"Ovo je, valjda, u potpunosti u skladu sa njihovim predizbornim obećanjem o `nestranačkom zapošljavanju, stručnosti na prvom mjestu i fer javnim konkursima`. Da učinci koalicije `Zdravo Berane` nijesu tragični po Berane, ovaj Sporazum bismo mogli da tumačimo kao jedan smiješan tekst. Ovako će spisak trulih kompromisa ostati da svjedoči o vladavini koalicije koja je potrošila četiri godine u pokušaju da se na silu održi na vlasti, a sve na štetu građana Berana", navodi se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније